Ryssland anklagas för energiterrorism

UKRAINA. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj anklagar Ryssland för att bedriva ”energiterrorism” när ryska styrkor riktar in sig på civil infrastruktur, skriver BBC. Enligt presidenten är strategin ett tecken på svaghet. – De kan inte slå Ukraina på slagfältet, så de försöker knäcka vårt folk på det här sättet i stället, säger Zelenskyj i sitt nattliga tal.

Staden Cherson i länet med samma namn, Ukraina

Enligt presidenten var i går kväll 4,5 miljoner personer utan el och på bara en månad ska en tredjedel av landets kraftverk ha förstörts i ryska attacker. Rysslands energidepartement har bekräftat att man riktar in sig på energiinfrastruktur.

-Pettersson säger att det är inte bara energiterrorism Putins regering ägnar sig åt. Hela kriget är terrorism, krigsbrott och brott mot mängder med internationella och bilaterala avtal. Putins gäng är krigsförbrytare.

Det kommer allt fler uppgifter om att ryska styrkor lämnar staden Cherson i södra Ukraina. Stämmer det så är det ännu ett militärt nederlag för Ryssland.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ryssland anklagas för energiterrorism

 1. Med tanke på att energiinfrastruktur är ett legitimt mål i krig bör Ukraina göra samma sak i Ryssland. Skillnaden blir att medan Ukraina snabbt kan reparera sina ställverk med mera kan Puttes terrorister inte göra det.
  Och ja, Ukraina får slå till mot den ryska elförsörjningen då de försvarar sig mot ett illegalt angrepp från en terrorstat. Putte däremot begår brott mot mänskligheten när han berövar ukrainarna sin energi genom dessa attacker.

  8
  3
 2. Herr Wiklund och de andra i puttebrigaden har en alldeles egen historieskrivning. Nu när det går dåligt för skithålslandet som mördare Putin styr borde det gänget anmäla sig som frivilliga hos sin ledare, så vi slipper dom här.

  11
  5
 3. Tänk om Ukraina följt Minskavtalen iofs sent nu… hade kanske varit klokt….. för det har inte gjort det sedan 2014 tvärtom……riktigt dumt speciellt då det blir vinter och kallt

  8
  15
  • Sluta upprepa lögner.
   Det får dig både att framstå som en idiot och det är irriterande för alla andra som sett samma skitsnack ältas sedan februari.

   9
   3

Kommentera