Gravid afghansk kvinna knivmördad – barnet vid liv

BROTTSLIGHET. En 37-årig aghansk kvinna i Holbæk i Danmark har avlidit, sedan hon attackerats med kniv sent på torsdagskvällen, uppger polisen. Vi får ett larm om att ett överfall pågår. Vi är snabbt framme med en patrull som hittar kvinnan svårt skadad med flera knivstick. Hon blir förklarad död när hon kommer till sjukhuset, säger vakthavande befäl vid polisen i Midt- og Vestsjælland.

Kvinnan ska precis ha slutat jobbet och gått till sin bil, där attacken ska ha inträffat. En förbipasserande kvinna ska ha försökt att ingripa, utan att lyckas stoppa gärningspersonen, enligt polisen.

”Kvinnan var gravid, men för närvarande är barnet fortfarande vid liv”, skriver polisen i ett pressmeddelande, utan att ge några övriga detaljer om barnet, som uppges vårdas på sjukhus.

En stor polisinsats inleddes, med bland annat hundpatruller. Ingen har ännu gripits, och polisen vet heller inget om eventuellt motiv.

-Pettersson noterar att svensk media ”glömmer” nämna att kvinnan var afghansk medborgare och att danska polisen släppt följande signalement: ”Gärningsmannen beskrivs som en ung man av smal kroppsbyggnad och mellan 170 och 175 centimeter lång. Dessutom säger polisen att gärningsmannen sannolikt har en annan etnisk bakgrund än dansk. Han var klädd i en kort svart jacka och en svart hatt”

EkstraBladet

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Gravid afghansk kvinna knivmördad – barnet vid liv

 1. Någon värdegrund har jag, trots att jag tillhör rasistgruppen enligt värdegrundsnormativet.
  – Hoppas barnet överlever.
  (I Danmark har de redan tagit DNA-prov som skulle kunna binda gärningsmannen till offret.) Hur mörka kan viss typ av människor bli (obs oavsett hudfärg)

  8
  1
 2. Lyssna på P4 nu, inte en enda bokstav att det är frågan om afghaner. Men dansk media säger sanningen.

  16
 3. En arbetande afghansk kvinna. Luktar skammord lång väg. Det går ju inte att ha kvinnor som tillhör en muslim som arbetar bland kuffirs, de kan ju få en massa dumheter itutade i sig som att de har rättigheter! Detta måste stämmas i bäcken! Eller skäktas vid häcken som det blev i det här fallet.

  12
  2

Kommentera