Myten om rent

av Daniel Greenfield

”Ren”, precis som ”smart”, har blivit en nödvändig förutsättning för all teknologi. Båda är myter.

Ren energi är beroende av enorma sällsynta jordartsgruvor som drivs av kommunistkina och som förgiftar allt runtomkring dem. Vindturbiner kräver enorma mängder balsaträ, vilket leder till avskogning av Amazonas. Varken turbiner eller solcellspaneler återvinns när de går sönder. De hamnar på soptippar och blir giftigt avfall. Att andas in fiberglas från kapade vindturbiner eller dricka vatten som smutsats ned av tungmetaller från solcellspaneler är en allvarlig hälsofara. På bilden: Vindturbiner vid San Gorgonio Pass i närheten av Palm Springs, Kalifornien. (Foto av Lee Celano/AFP via Getty Images)

Smart teknologi är övervakningsteknologi. Den är inte smartare på grund av dess inneboende kvaliteter, utan för att den skickar och tar emot uppgifter som gör att den kan vara ”smartare” på att manipulera användare. Det smarta i teknologi kommer från människor. Det gör också det dumma när folk offrar sin integritet och självständighet för att teknologin ska formas efter dem.

Ren energi är ännu mer av en myt. Inflation Increase Act portionerar ut ännu en ström av miljarder mot de ineffektiva formerna av energigenerering som regeringen har subventionerat i över 50 år för att någon reklambyrå på Madison Avenue marknadsförde dem som ”rena”.

Läs vidare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Myten om rent

 1. Förnybar Diesel är också en myt, blir den ny när den passerat motorn och ut genom avgasröret?

 2. En swastika eller solkors, men ändå icke, gömd bakom ett hjärta säger mig det onda besegrat av det goda.
  Ett positivt budskap för oss som är likaledes positiva.

 3. Håller med Rikard . Så rätt vad du säger . Jag har hört från oförvitlig källa att en bil , 14 år eller äldre har ”betalat ” tillbaka till naturen och först då är en s.k. miljöbil . Jag är bonde / mekaniker och har jobbat inom de skråen i hela mitt liv , är 70 år . Dagens verktyg från Asien håller inte samma kvalitet som våra europeiska . Den erfarenheten har jag bör tilläggas .
  Mvh Sjöström

 4. Tekniken har gått från skruv till snäpplås till lim.
  En limmad iPad blir ett projekt i sig för en sådan enkel sak som att byta batteri.
  Detta vore något för det allsmäktige eu att ta tag i, att teknik ska gå att reparera.

  11
 5. De enda tjing-tjing-gjorda prylar jag har är skräp.
  Yxor, hammare, hyvlar osv. som är gamla svenska, finska, tyska, franska från den tiden vita män ännu gjorde verktyg – med eller utan motor – fungerar utmärkt och kan repareras.
  Visa mig en enda pryl gjord i snikenhetens slavfabriker i Kina som håller lika bra som min tjäckel-yxa från 1880-talet.
  Den globala kapitalismens triumf efter 1991 har gett oss sämre allt till samma eller högre pris som innan.
  Ju mer nytta en vara har och ju längre dess brukstid och ju mer den kan repareras, desto mer miljövänlig vara – en Volvo Amazon som med lätthet kan fås att rulla i 50 år till är bättre för miljön än en Tesla som är färdig för skroten efter 10-15 år.

  15
 6. Säga vad man vill men gamla saker från tiden före allt skulle vara miljövänligt brukar gå att återvinna i större grad än det som säljs nu.
  Man glömmer gärna den miljöförstöring vi inte ser när det gäller ”ren” energi.
  Hade vänstern varit emot det dagens miljöpropaganda står för hade man gnällt högljutt om ”konfliktmetaller” men nu är man inte det och glömmer därmed bort det och bryr sig bara om koldioxidutsläpp.

  20

Kommentera