Marcus Oscarsson sågar sina journalistkollegor

JOURNALISTIK. Marcus Oscarsson är statsvetare och journalist. Han är känd som politisk expertkommentator på TV4 men har också verkat som opolitisk tjänsteman vid Regeringskansliet. Nu har Marcus kommit på det många av oss andra sett i åratal, dock bra att han sågar sina kollegor.

Steget efter har gjort en dokumentärteckning om tillståndet hos svensk media.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Marcus Oscarsson sågar sina journalistkollegor

 1. Han rapporterade sakligt om Trump i det amerikanska valet med, där alla andra såg Hillary som vinnare i valet. Även inrikespolitiskt hyfsat nyanserat fram till ungefär den tiden. Men sen hände något (undrar vad). Om än sent om sider så bättre sent än aldrig verkar han ha kommit till sans igen. Kanske hunnit tjäna lite mer pengar så kan vara mer frispråklig?

  27
 2. Nu när Ranias pryoperiod är över är det lika bra de ger henne ett annat uppdrag .
  Så klumpigt jäviga programledare som hon ska inte vara i TV .
  Eftersom TV4 -vädret tycks vara huvudnumret i nyhetsmorgon kan hon väl beredas ett arbete där .
  Ca 20 gånger varje förmiddag får man ta del av eländet .
  Det är nog därför Direktör Karsten fått dojan.
  Marcus gör ett otroligt bra jobb , och det är klädsamt att han säger som det är .
  Han är en föregångare i det köpta journalistkollektivet .

  46
 3. För några år sen så kallade han SD för en framgångs saga. Är förvånad att han inte fick kicken av PK kanalen TV4. Så fär man väl inte säga SD ska man bara tala negativt om.

  48
 4. Men vaknade Markus inte lite sent?
  Han höll med flocken så länge det belönades.
  Men ett sent uppvaknande är bättre än inget.
  En eloge till Markus.

  43
 5. Apropå agendan så är uttrycket ”vi har fått för mycket och nu ska vi dela med oss”.
  Tiggarnas närvaro visar att man kan ha det rejält fattigt. Innan kunde vi inte tänka oss att nedgraderas vårt välmående, nu tänker säkert många: ”titta bara på tiggarna hur de har det, nog ska jag klara av och ha det lite sämre”. Det hade varit svårare att tänka sig sämre om man inte jämförde med tiggarna.
  MSB (Dan Eliasson har omdanat) dundrar om att vi måste klara oss själva några dagar vid en kris, det är lätt att förlänga dagarna till några veckor. Företag och rådgivare annonserar i sociala medier om hur du ska klara dig, i annonsernas kommentarsfält får du inte vara kritisk. Svensken har vant sig vid att acceptera att stå själv när krisen kommer, innan litade vi på stat och kommun. En urholkning av förtroendesamhället.
  Riksbankens fd vice riksbankchef socialdemokratiskt märkta Lars Heikenstan tar bladet från munnen och säger att svensken får vänja sig vid lägre standard bla pga inflationen https://samnytt.se/finanspolitiska-radet-svenska-hushall-kommer-bli-fattigare/

  Förutom det så ser vi neddragningar i äldrevården, skolan, barnomsorgen och sjukvården. Lägg till bristen på energi som är en grund för välfärd. Nu stiger också kostnaden för vatten och avlopp.

  Det är ett paradigmskifte i invandringspolitiken och det är tyvärr för sent för invandringen har redan sabbat svensk välfärd, om det är för gott återstår att se.
  Det största paradigmskiftet är välfärden och dess neddragning! Och det är resultatet av arbetet utefter ”vi har fått för mycket och nu ska vi dela med oss”.
  Eller jante-lagen, vi ska inte tro att vi är något (vi ska ned på samma nivå som Somalia).

  45
  1
 6. Opartisk media har vi inte haft på många herrans år. Marcus är bra och jag gillade frågan varför journalister inte kritiskt ifrågasatt den alltför höga invandringen. Än finns en smula hopp, men de blågula har en strävsam väg med att rensa upp i träsket.

  58
 7. Och där blev plösligt Marus en ICK PK journalist, man tackar.
  ps har han jobbet kvar om en vecka på TV4, tveksamt.

  45
  3
 8. Programledarna var tvungna att blanda in gråtande idioter på migrationsverket för att hitta på några som är ”kränkta”. För övrigt såg de ut som de alltid gör om någon kommer med fakta, när det blir omöjligt att säga emot…..

  88
  1
 9. Tidöavtalet har fått alla journalister att gå i opposition från att tidigare ha varit megafoner för regeringen och då i synnerhet miljösekten.

  93
  2
  • Jag är helt övertygad om att landet hade varit i en helt annan position när det gäller massinvandringens konsekvenser, kriminalitet och många andra samhällsproblem om det hade funnits media och journalister som jobbat med fakta och redovisning istället för känslor och aktivism. Speciellt gäller detta public service där man istället borde använda den svenska översättningen, allmänhetens tjänst. Detta för att de som jobbar där skall på djupet förstår vem som är uppdragsgivare och betalar deras löner. TV4 koncernen är ju ett halvt privatägt företag men jobbar under licens och koncession från staten så samma upplägg bör även gälla där.

   35

Kommentera