Ryssland straffar svältande för att Ukraina anfaller legitima militära mål

UKRAINA. Spannmålsavtalet med Ukraina sägs upp efter attacken mot ryska fartyg på Krim, uppger det ryska försvarsministeriet. Avtalet har varit i kraft i tre månader, och meningen var att det skulle förnyas den 19 november. Det ryska ministeriet säger nu att Ryssland avbryter sin medverkan i genomförandet av avtalet om export av jordbruksprodukter från ukrainska hamnar.

Amiral Makarov, Svarta havsflottans flaggskepp skadades i attacken

Enligt Ryssland är orsaken den ukrainska regimens “terrordåd” mot ryska fartyg på Krim. Ryssland anklagar också ”brittiska experter” för deltagande i dådet.

Attacken skedde på lördag morgon utanför staden Sevastopol där Rysslands Svartahavsflotta är belägen. Enligt ukrainska myndigheter skadades minst tre ryska fartyg i attacken.

Det ryska försvarsministeriet påstår att Ukraina använde sju marina drönare och nio nio flygande drönare för att genomföra att genomföra “terroristattacken” mot Svartahavsflottan i illegalt ockuperade Sevastopol på Krim. Ryssland påstår alltså att attacker på militära fartyg på ockuperad mark under krigstid är terrordåd medan de själva ser bostäder, skolor och sjukhus som militäramål.

-Pettersson är övertygad om att det kommer fler lögner från Putins Ryssland och det är några få som går på dem, men det kommer säkert fler innovationer i krigsföring från Ukraina.

En attackdrönare är inte lätt att upptäcka på ett mörkt hav med vågor. Har en sådan här lastad medsprängmedel träffat Amiral Makarov så har det blivit rejäla skador. Bild: The Drive

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Ryssland straffar svältande för att Ukraina anfaller legitima militära mål

 1. Egentligen väl vald dag, det var på årsdagen av att italienarna sprängde fd italenska slagskeppet Giulio Cesare i Sevastopols hamn 1955 som Ukraina slog till och drog ned byxorna på ryssen.

  Lägg till på lördagen dödades >900 orcer, >50 APV förstördes plus en hel hop med MBT, artilleri samt lastbilar osv enligt morgonrapporten, så inget bra veckolslut för Mordor.

  11
  4
  • Trodde den sjönk för att den gått på en gammal tysk mina som Röda Flottans expertminröjare missat mitt inne i Sevastopols hamn.

 2. EU är i händerna av de styrande i USA, folket i EU gillar inte läget, risk för revolution i EU.

  Den tjeckiske justitieministern Blazek sa i ett tal till det tjeckiska parlamentet att om energikrisen inte löses kommer det att ske en revolution i alla länder i Europeiska unionen, inklusive Tjeckien.

  15
  19
 3. Lägg märke till att de nu anklagar Storbritannien för medverkan. De anklagade också Storbritannien för att ha förstört gasledningarna. Kan det vara det förestående kongressvalet som gör att de nu undviker att ge sig på USA?

  32
  15
  • Drönarna flög genom den fredade “spannmålskorridoren”.
   Det är klart att Ryssarna blir förbannade när de utsätts för en terrorattack.
   Ukraina med allierade är skyldiga för både attacken och konsekvenserna av Rysslands beslut.

   26
   38
   • Om Puttes terrorister såg det, varför sköt de då inte ner dem innan de kom fram?
    Sannolikt är dessa påståenden från Puttes terrorister bara ursäkter för att de, igen, fått på tasken i sin egna högsäkerhetsklassade flottbas på Krim.

    Dessutom är det inte en terroristattack eftersom målen var legitima militära mål. Men du får gärna försöka förklara för oss andra hur det kan klassas som terrorattack, tovarish.

    23
    10
 4. Hm ingick det i avtalet sttrysdland skulle sno spanmål från Ukraina? Skule inte tro det men det löser sig säkert det gäller nu bara att driva bort ryssen från svarta havet !?
  Det kommer ju att öka säkerheten kolossalt på i denna in sjö !!? Sen har vi denna kanal till Medelhavet ? Den som turkarna jollar med bäst att försåt minera den för säkerhets skull

  20
  10
  • Det var ett avtal om fri lejd av spannmålstransporter som Ryssland svek. Ingen ide att skriva avtal med ett land som tar varje chans att bryta mot desamma.
   Ni som finner ett uns av sanning i rysspropaganda, ta fram en karta. Kolla sedan från vilka hamnar som spannmålen lastas ifrån. Mät avståndet till Sevastopol. Inse att det är grundlösa lögner.

   11
   5
  • Pettersson
   spannmålskorridoren är en fredag zon.
   Drönarna attackerade i det området.
   Vad är det du inte förstår?

   10
   13
   • Gamling, vet du inte hur långt 22 mil är? Det är avståndet mellan spannmålskorridoren och Sevastopol. Du behöver inte avslöja din intelligenta kapacitet helt öppet.

    Ryssarna ljuger som vanligt. De vet att de håller på att förlora. De använder spannmålsbristen för att försöka påverka västvärlden till några eftergifter och uppenbart lyckas dom påverka några få naiva.

    6
    4
 5. Såg detta tragiska…. om nu fartygen ligger på botten eller måste till varvet för en översyn är det förvisso en fullgod anledning att varorna inte kan levereras på ett tag…… om skadorna/sänkningarna är bara påhitt är det en annan femma…. vilket är fallet kommer vi att kunna syna dessa kanalsimmare…. man kan inte både jubla över att transportkedjan är bruten, ett antal träff, och gnälla över att den den är det…. då man byggt om ytfartyg till ubåtar….. Den som satt dessa fartyg ur operation är ansvarig för alla som svälter osså……

  14
  20

Kommentera