Kungskobran Sir Vääs har slingrat sig tillbaka

GOTT & BLANDAT. Den förrymda kungskobran, döpt till Sir Vääs har självmant tagit sig tillbaka till sitt terrarium rapporterar Skansenakvariet. Ormen ska nu placeras i ”husarrest”.

Ormen lyckades ta sig ut från sitt terrarium förra helgen och har därefter sökts av Skansenakvariets personal med hjälp av personal från tullen.

***

TIDIGARE 2022-10-24 En kungskobra på fri fot

GOTT & BLANDAT. I lördags uppmärksammade flera gäster att en Kungskobra smet från sitt terrarium på Skansen-Akvariet under eftermiddagen. Besökare på plats filmade Kungskobran och rymningen upptäcktes omgående. Brandlarmet aktiverades och lokalerna kunde utrymmas. Tre ormexperter var snabbt på plats. Ormen är instängd i huset och personalen har bra koll på var den befinner sig, säger dom.

Arbetet har pågått under helgen men ormen är inte infångad ännu. Skansen-Akvariet kommer att ha entrén och butiken öppen som vanligt idag. Det kommer även vara möjligt att gå in och titta på lejontamariner dvärgsilkesapor, titiaapor, lemurer, skelettutställningen, babianer och surikater som befinner sig i en annan byggnad från där ormen är lokaliserad. Ormen befinner sig instängd i Akvariehuset och där kommer den inte ut samt kommer inga gäster kunna röra sig inom den byggnaden tills ormen är infångad.

-Pettersson hörde på Sveriges Radio i morse, där påstod de att att ormen fortfarande är på fri fot.

Jag vet inte om Sveriges Radios reporter försökte vara rolig eller om dom inte sett en orm förut…

Kungskobra på fri fot utan fötter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Kungskobran Sir Vääs har slingrat sig tillbaka

  1. Ja förstår inte varför ormen inte käkade upp dvärg apor och tamarinder ? Råttorna kan ju inte vara så sälsynta . Men denna orm äter ju bara andra ormar . En riktig gorme!
    Om han lämnade aporna i fred? Det måste ju finnas en del smaskiga ormar på akvarier. Skulle kanske kolla om några saknas? Het vässa kan ju ha gått upp i vikt

Kommentera