Häxjakt på Sverigedemokrater – men inga andra

David Baas och intresseorganisationen Expo fortsätter att jaga Sverigedemokrater som enligt dem agerat felaktigt, skrivit osmakligt och umgåtts med fel personer. Var är jakten på övriga partiers företrädare?

Uttryck som ”att skjuta skallen av” är givetvis osmakliga och ska fördömas, oavsett vem eller vilka som yppar dem. Enligt Baas och Expo har den nu uppmärksammade Rebecca Ädel använt ett ord som ”negrer” i interna mejl. Ärligt talat mina damer och herrar. Vem har genom åren aldrig använt det idag förbjudna n-ordet? Helt ärligt! Det finns t.o.m. ett bakverk som hade ordet i sitt namn.

Minns ni Simon Fors? Vänsterpartisten från Pajala som för tio år sedan skrev osmakligheter på Twitter om att exempelvis skjuta alla moderater och att journalisten Per Gudmundson borde avrättas. Man kan tro att detta skulle ha föranlett repressalier från partiet, men nej. Simon Fors sitter fortfarande som representant för V i Pajala där han är ersättare i valnämnden. Ingen häxjakt där inte.

På SVT:s webbsida kan man läsa att Rebecca Ädel var som mest aktiv på Nordfront fram till 2013. Ädel är idag 32 år, vilket innebär att hon var i övre tonåren när texterna skrevs under pseudonym.

I ett brev som publicerats på SD Nynäshamns webbsida (kan laddas ned här) beskriver hon orsakerna bakom kopplingen till dåvarande SMR. Misshandel, beroendeställning, utnyttjande, manipulation och givetvis ungdomligt oförstånd.

Nu förutsätter vi att Rebecca Ädel kommer att förlora sitt jobb som lärare och att hon får svårt att finna ett nytt. Har media med hjälp av intresseorganisationen Expo slagit klorna i någon kommer deras kommande liv att övervakas noga, om det nu gäller Sverigedemokrater vill säga (minns Simon Fors).

Med tanke på att förlora sitt jobb p.g.a. det politiska engagemanget i SD så rekommenderar jag Kvartals intervju med Richard Jomshof, en annan politiker som förlorat sitt jobb som lärare. En mycket hörvärd intervju från en av Sveriges bästa journalister.

De återstående frågorna är givna.

Varför är David Baas och intresseorganisationen Expo så ensidigt koncentrerade på just SD och deras representanter? Handlar det om att hitta extremism som sådan eller partipolitiska intressen? Vad skulle vi få veta om de lade ned lika mycket tid och resurser på att genomsöka nätet efter texter och foton som representanter från andra partier ligger bakom och figurerar på? Varför görs inte detta av andra journalister än Baas och varför finns ingen intresseorganisation som jagar socialister som skrivit osmakligt, sagt olämpliga saker eller umgåtts med fel personer? Varför lyfter inte media upp Dokus granskning av islamister med samma intensitet som Expos granskning av Sverigedemokrater?

Till sist. Ida Karkianien, socialdemokraten som i ungdomligt oförstånd gjorde Hitlerhälsning, har jämförelsevis kommit lindrigt undan. Hon fick fortsätta sitt välbetalda jobb som civilminister och sitter idag som riksdagsledamot för Socialdemokraterna. Detta trots att hon gjorde uttryck för nazistiska sympatier för 19 år sedan.

17 thoughts on “Häxjakt på Sverigedemokrater – men inga andra

 1. Två saker förstår jag inte, för det första varför bryr sig någon vettig människa
  om vad psykot David Baas såger och tänker, och varför köper en enda människa
  Expressen?? Är snart inne på det 17 e året sen jag köpte den, och det går bra
  utan den?

  16
 2. Tillhör man gruppen som det varit så synd om under andra världskriget så får man bete sig hur blodtörstigt som helst.

  Hur kan man vilja det?
  Har man inte lärt sig något gott från historien?
  Varför ta vara på det onda från historien och odla det till något värre? (det är det i och för sig inte nu, men likväl en förföljelse)

 3. Får man säga… Montenegro, dvs landet som tidigare var en del av Jugoslavien ?

  Får man lyssna på det franska världsmusikgruppen ”Les Negresses Verte” (de gröna negresserna)

  Är inte då också namnet ”Monte Bianco” / ”Mont Blanc” också då OERHÖRT rasistisk ? Oj… glömde totalt bort att vita människor inte kan diskrimineras !

 4. Expo är extremvänstern, tillsammans med Researchgruppen, Piscatus m.fl, m.fl. De som använder någon av dessa organisationer som källa är också en del av extremvänstern. Exempelvis SVT/SR, TV4, Bonnierkoncernen, Schibsted m.fl. Kolla kommentarerna om SD på DN. Vilka otroligt vidriga människor som samlas på DN:s kommentarsfält.

  23
 5. Expo är en sossialistsk organisation finansierad av sossialdemokrattin .. det normala är ju att högern startar motsvarande och kör med allt som händer med exspos goda vilja alla dessa sjutningar och mord är ju en direkt följd av exspos verksamhet?! Det gätåerr ju att se till att folk förstår orsak och verkan !

  25
  1
 6. Expo är väl grundat av en kommunist så att de enbart hänger ut högerextremism är helt naturligt. Det som däremot är fel (men inte ett dugg förvånande) är att media utmålar dem som några slags experter, närmast som en myndighet. På sätt och vis kanske de ör det? Ett slags outsourcat IB, men med fokus högerut istället för som på 70-talet vänsterut.

  32
 7. Låt fjanten och den nyttiga idioten Baas hålla på, för varje s.k skandal han hittar efter ihärdigt letande så ökar SD i stöd. De flesta normala människor men en egen fungerande tankeverksamhet har idag en föraktfull inställning till media och dess s.k journalister. Det kommer nog en dag framöver när verkligheten kommer ikapp dessa ynkliga figurer.

  54
  1
 8. Att Expo och deras så kallad avslöjande av SD beror på att vänster och pk media stöder allt vad de kommer (särskilt Expressen & Aftonbladet) på om SD, sant eller falskt spelar ingen roll, för syftet är en megafon för vänstern.
  Tragiskt i Sverige idag består av att journalisternas politiska åsikter speglar deras reportage hela tiden. Och som grädde på moset får deras publikationer stort ekonomiskt stöd av oss skattebetalare via statsbidrag.

  49
 9. ”Enligt Baas och Expo har den nu uppmärksammade Rebecca Ädel använt ett ord som ”negrer” i interna mejl. Ärligt talat mina damer och herrar. Vem har genom åren aldrig använt det idag förbjudna n-ordet? Helt ärligt! Det finns t.o.m. ett bakverk som hade ordet i sitt namn.”

  ”Neger”, av latinets ”niger” som betyder svart, är inte det så kallade N-ordet. Till och med Martin Luther King använde den amerikanska motsvarigheten ”negro” i sitt berömda tal i Washington D.C.. N-ordet är och förblir ”nigger” som användes nedsättande av fullblodsrasister i USA och som numera bara kan användas av så kallade rappare i självbeskrivande mening.

  Detta med att brännmärka ord är en kulturmarxistisk gärning i syfte att rasera det demokratiska samhället till förmån för proletariats diktatur. Samma sak gäller avslöjande fakta om dessa motsäger den av åsiktskorridorens väktare önskade ”sanning”.

  Ett livsmedels namn ska som regel återspegla huvudingrediens eller den ingrediens som utgör pluralitet. Med andra ord är det havrebollar vi sätter i oss vid fikat. Jag har också hört att de kallas för basketbollar. 😉

  38
  1
 10. Räkenskapens dag närmar sig även för de vänsterdrivna.
  Det vi ser nu är dödsryckningarna .

  46
  1
  • Twitter verkar ju oxså städas upp så det blir nog tufft vara v i framtiden får vi hoppas

   27
  • Lisa!
   Med största sannolikhet, behöver Expo, varje öre de får i stöd. Det finns ingen hatorganisation, som är ekonomiskt sund och står på egna ben. Vi vet sedan tidigare,, att själsliga störningar är ett utbrett problem bland vänsterblivna, så det är lätt, att se de statliga pengar, som plöjs ner i ovanstående organisation, som terapibidrag, för trasiga själar. Dock är det lämpligt att skattefinansieringen upphör snarast, och de hatiska virrhjärnorna tvingas försörja sig själva.

   45
   1

Kommentera