David Baas hat mot SD och Rebecca Ädels egna ord

MEDIA. David Baas har gjort karriär på att hata Sverigedemokraterna, det har varit en misslyckad karriär eftersom han trots alla uppletade skandaler en del sanna, andra inte, lyckats få SD att minska i något. Tänk om Baas, Expressen och Expo hade snokat lika mycket i andra partiers förflutna.

David Baas Foto: Magnus Bergström

Nu har David Baas från Expressen har gjort en ny granskning tillsammans med Jonathan Leman på Expo.

Denna gång är det Rebecca Ädel, SD, som granskas. Mellan 2011 och 2013 arbetade Rebecca som skribent och korrekturläsare för Svenska motståndsrörelsens sajt Nordfront, i varje fall enligt Baas och Expo.

Rebecca Ädel, skrev olämpligt på nätet för tio år sedan och straffas av David Baas och Expressen idag.

I texterna, som skrevs under pseudonym på Nordfront beskrev hon sig som nationalsocialist och kallade negrer för negrer.

Nu väljer Rebecca Ädel att lämna sina politiska uppdrag som lokalpolitiker i Nynäshamn.

I ett öppet brev beskriver hon utförligt sitt liv innan hon engagerade sig i partiet.

”Jag valde att engagera mig politiskt i Sverigedemokraterna för att göra skillnad och för att få
bort personer som inte delar den värdegrund det svenska samhället bygger på; för att få
bort kvinno- och främlingsfientlighet från partiet.”, skriver hon i brevet.

Rebecca avslutar brevet med att skriva att hon ”kommer fortsätta kämpa mot nazism och för
människors rättigheter.”

David Baas och Expressen har sedan SD:s riksdagsinträdet 2010 skrivit hundratals artiklar om SD-politiker och SD-sympatisörer som påstått ha uttryckt sig rasistiskt, våldsuppmanande eller som har kopplingar till nazism. Många har förvisso blivit uteslutna, andra inte. Den viktiga frågan är vad i Sverigedemokraternas essens är det som lockar dem till partiet? Det skulle David Baas vilja läsa en vitbok om.

***

Här kommer Rebeccas egna ord och som vanligt finns en annan sida än Baas, Expressens och Expos

Låt mig berätta
Innan jag berättar min historia vill jag säga att jag tar starkt avstånd till allt som har med nazism och rasism att göra och att jag aktivt arbetar mot all form av diskriminering i och utanför skolan.

Ibland vill man glömma delar av sitt liv för att de gör för ont att minnas och berätta. För att man inte vill vara den där lilla flickan i beroendeställning längre. För att man vill att ens barn ska växa upp till starka och självständiga individer som står upp för rättvisa och alla människors lika rättigheter. För att man helt enkelt inte kan öppna den dörren man för så länge sedan stängt…

När jag var tolv år gammal blev jag grovt misshandlad av ett gäng äldre ungdomar på en skolgård i Nynäshamn. Jag var ensam medan de själva var så pass många att halva skolgården var fylld med folk som antingen deltog i misshandeln eller som hejade på.

Tack och lov hade man en klassfest i skolans lokaler och en vuxen kom ut lagom till några av ungdomarna hämtat en sten för att ”krossa min skalle”. Polisen dokumenterade i efterhand brännskador från en cigarett på min rygg, svullnad, blåmärken och sönderrivna kläder.

Min tid i och utanför skolan efter det blev minst sagt turbulent då samma ungdomar trängde sin in i klassrummet under lektionstid för att trakassera mig. Det hela slutade med att min pappa kontaktade Lugna gatan som fick följa mig var jag än gick för att slippa hot då skolan inte kunde säkerställa min säkerhet. Jag träffade en kille som var två år äldre än jag som tog mig under sina vingar och hjälpte mig genom den här tiden då inte längre Lugna gatan fanns på plats för att hjälpa och skydda.

Det var så allt började. Det var så jag hamnade i kretsen med skinnskallar; tonårspojkar som helt enkelt inte visste vad de snackade om, men som tog hand om mig. Allt eskalerade när jag träffade en tio år äldre kille som lämnade fru och barn för mig. Han
var medlem i SMR och var precis så där manipulativ som media framställer dem. Under tre års tid levde jag i sektlika förhållanden med en kille som fick mig att ta mer och mer avstånd från min egen familj och som hela tiden höll mig i ett hårt koppel. Jag fick inte träna som jag ville, fick inte träffa vilka jag ville. Och plötsligt stod jag där, utan någon annan än honom och hans vänner. Det är den där tiden i livet som man skäms över. Som man stängt dörren till för att aldrig mer behöva öppna igen. Som visar vilken svag och intetsägande individ man kan bli…

Jag började på boxningsklubben i Haninge där jag byggde upp mitt självförtroende på nytt, där jag träffade fantastiska unga killar i början av sin karriär. Jag la allt bakom mig och bröt all kontakt med mitt gamla liv. Jag träffade min man, vi fick två underbara barn och inte bara ett nytt kapitel, utan en helt ny bok kunde inledas.

Jag är lärare idag. Med en fast beslutsamhet om att vägleda ungdomar att inte ta samma väg som jag själv tog. Som värnar demokratin, allas lika värde och rättigheter; som kämpar mot nazism och rasism för att jag själv sett insidan av den och vet hur de jobbar för att långsamt trasa sönder människor och sätta dem i en beroendeställning som de aldrig tar sig
ur.

Jag valde att engagera mig politiskt i Sverigedemokraterna för att göra skillnad och för att få bort personer som inte delar den värdegrund det svenska samhället bygger på; för att få bort kvinno- och främlingsfientlighet från partiet. För att i första hand skydda mina barn och min familj, men också för att jag inte vill att SD ska förknippas med något som har med nazism och rasism att göra kommer jag att avsäga mig alla mina platser och kliva av partiet. Jag kommer fortsätt att kämpa mot nazism och för
människors rättigheter.

Rebecca Ädel

***

-Pettersson undrar om Baas är korkad eftersom han inte förstår vad det är som lockar sympatisörer till SD. Har David Baas aldrig hört talas om förorterna, brottslighet, kaoset i skolorna, arbetslösheten, bostadsbristen och allt annat som beror på massinvandringen från dysfunktionella kulturer.

Expressen eller någon annan borde skriva en vitbok om David Baas mångåriga hat mot SD, Baas har gjort karriär på att hata SD, han spar påstådda skandaler i åratal för att sedan släppa dem vid lämpligt tillfälle för att försöka skada SD så mycket som möjligt.

David Baas är inte journalist, han är aktivist som bygger hela sin karriär på SD-hat. Ville Baas så finns det gått om skandaler i andra partier.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “David Baas hat mot SD och Rebecca Ädels egna ord

 1. Någon som blir förvånad att David Baas får Advokatsamfundets pris??I(nte Jag!

  Kaka söker Maka !

  11
  2
 2. Sen får man hoppas att denna Rebecca själv begärt sitt utträde ur partiet.

  Men vill även uppmana SD att inte vara så skitnödiga, att bara för att dåren på
  Expressen rapar upp något som han sen bygger upp till en oseriös historia,
  stäng av ut med dem dem ur partiet? Är det ni eller David >Baas som bestämmer vilka
  som får vara med i partiet????

  Ni gjorde ett stort misstag när ni stängde av Rebecca Fallenkvist från Riks,
  utan att att på något sätt förringa dom flickor som är kvar på Riks, men nog
  blev kanalen fattigare, att ni sen inte med ett ord nämnt varför ni tog henne
  ur tjänst är extra uselt: Så sätt tillbaks Rebecca Fallenkvist, och sluta att lyssna
  på dessa dårpippin från slaskpressen

  14
  2
 3. David Baas, det enda han har att göra hela dagarna är att snoka reda på /leta efter / skriva om SD, inget annat. Ihop med Anders Lindberg på den andra slasktidningen så är nog de två SD:s bästa valarbetare.

  Jag vet vad jag gjorde för 10 år sen, och det är inget jag är så där stolt över idag.

  10
  1
 4. Som vanligt finns det 2 sidor på ett mynt kollar man hennes Version som naturligtvis inte denna David (B)aas delgav så förstår man henne bättre och det skedde för 10 år sedan är ju rent löjligt att Slå upp som EXTRA, hoppas hon får behålla jobbet verkar ju vara en kanon tjej En dag ger sig nog denna ” reporter” på fel person får man hoppas

  23
  6
  • Det fanns en stockholmskvinna som sa i TV att stockholmare är smartare än lantisar. Hon blev förlåten och sedan partiledare.

  • Anders Lindbeg på Aftonbladet är nog i samma nivå tänker jag , men vet inte om han har livvakt som kraken David?

   24
   3
 5. Var det kanske David Baas som kallade Ebba Busch för Ebba Slebba.,tycker att
  Expo ska utreda det,eller är det en Anka det med?

  64
  3
  • Var väl väntat av Kvid David 😀 ser fram mot WD julafton med Kvida Anka och hans fascist kolleger

   27
   3
   • Sluta köpa expressen i minst en vecka!
    Vilken dyng o dödgrävare han är, vilket meningslöst jobb o liv han måste ha. Finns så mkt positivt att skriva om i stället för de kloakliknande drapor han frambringar. Hon är en förebild för unga tjejer.

    31
    6
 6. Extremvänstern egentligen inget att bry sig om. Att Bonnier media hatar Sverige och svenskarna är heller ingen nyhet.

  74
  4
 7. Tittartips – Uppdrag Granskning

  Ett värdigt liv + Skilsmässa i Allahs namn
  SVT1 – Ons 02 nov 20:00
  SVT1 – Tor 03 nov 00:45
  SVT1 – Ons 09 nov 20:00

  SVT Play Skilsmässa i Allahs Namn
  https://www.svtplay.se/video/35343945/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-23-skilsmassa-i-allahs-namn?id=j4VgrDp

  SVT Play Ett värdigt liv
  https://www.svtplay.se/video/37183129/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-23-avsnitt-22?id=eoz1nMW

  46
 8. Tänker på Expo. Tänk att livnära sig på att bläddra igenom sociala medier efter ord som skrivits i sociala medier för 10 år sedan eller foton som visar att man var på samma fest som någon kuf i 18-årsåldern.
  Undrar vad hårt arbetande svenskar/svenskor tycker om det?

  84
  4
  • Nosferatu

   Jovisst fast det beror väl på vem som har de sk liken i garderoben gäller de en ung karriärkärring från Norrland som heilat för 20 år sen så kallas heilandet bara för skoj. Där va David inte så nitisk när de gällde hans likasinnde

   80
   3

Kommentera