Kommunistkinas initiativ “Ett bälte, en väg” förstör miljön

av Judith Bergman

Den miljömässiga skadan som det kinesiska Kommunistpartiet orsakar genom sitt initiativ Ett bälte, en väg är enorm. Enligt professor William Laurance från James Cook University i Cairns, Australien:

Den miljömässiga skadan som det kinesiska Kommunistpartiet orsakar genom sitt initiativ Ett bälte, en väg är enorm. Regeringen i Sierra Leone sålde nyligen av 250 hektar skyddad regnskog och strandmark till Kina – en ekoturismdestination med sällsynta och utrotade marinarter. På bilden: Tokeh Beach i Sierra Leone, i närheten av Western Area Peninsula National Park, varav en del har sålts av till Kina, med kritiker som kallar aktionen för en “mänsklig och ekologisk katastrof.” (Foto av Issouf Sanogo/AFP/Getty Images)

“Över hela världen, på nästan varje kontinent, är Kina inblandat i ett virrvarr av resursutvinnings-, energi-, jordbruks- och infrastrukturprojekt – vägar, järnvägar, vattenkraftsdammar, gruvor, som orsakar aldrig tidigare skådade skador på ekosystem och biologisk mångfald.”

Läs vidare

7 thoughts on “Kommunistkinas initiativ “Ett bälte, en väg” förstör miljön

 1. Här är det skäl att läsa hela artikeln i Gatestone och fundera. Gör Kina några investeringar i Sverige med syfte att hjälpa eller stjälpa svenska intressen

 2. Ja men är det inte tvunget att göra affärer med kineserna!
  Men om man gör det då får man stå för det som USA säger allt går att köpa eller sälja ??
  På tal om det denna ö Australien den är ju snodd av England och inte ens betald kineserna kan ju köpa upp denna ö . Kineserna får snacka med argobinen ! Då går det lika dant med Australien som med Hongkong.
  Samväldet förlorar mark hittils är det bara Indien och Hongkong som slängt ut ö borna

  3
  3
 3. Hos oss äger Kina många vindkraftverk sägs det .Ett diskutabelt intrång i vår artrika och unika miljö . Vad gör vi åt det ?
  Mvh Sjöström

  10
  2
 4. Detta är sådant som ska tas upp med gretaister hur de ställer sig till kommunistkinas exploatering och vad de ska göra åt det.

  8
  1
  • De är nog överlyckliga. Tänk att en diktatur kontrollerar hela kedjan från gruvbolag till produktion och i vissa fall även drift. Det har ju framkommit att miljörörelser i Europa har fått ryskt stöd i sitt kärnkraftsmotstånd, vilket lett till ökat beroende av rysk gas. Det finns nog mycket kommunistkinesiska pengar i allt propagerande för sol, vind och batterier…

   3
   1
   • Inte nog med att Putte stödjer anti-kärnkraftsorganisationer. Putte är även den som är drivande bakom propagandan mot fracking och finansierade alla protester mot skiffergasprojekt och gasprospektering i Europa (samt även i USA misstänker jag).
    Det finns ungefär 60 års förbrukning av gas under EU vilket skulle ruinera Putte om den utvanns.

    2
    1

Kommentera