Klimataktivisterna stoppar trafiken direkt efter dom

BROTTSLIGHET. De tolv personer som deltog i en klimatprotest på E4:an i Solna, norr om Stockholm, i augusti dömdes i dag för sabotage och ohörsamhet mot ordningsmakten. Därefter anordnade klimataktivister en ny aktion och blockerade körbanan på centralbron i Stockholm.

Foto: Återställ Våtmarker

Av de personer som deltog i aktionen på E4 i augusti dömdes nio personer till villkorlig dom och tre till skyddstillsyn.

-Pettersson hoppas aktivisterna får ett rejält straff denna gång, varför inte låta dem gräva ur några torrlagda våtmarker tills de blir nöjda…

***

TIDIGARE IDAG Tolv klimataktivister dömda, men löjliga straff

BROTTSLIGHET. Solna tingsrätt, mål: B 7513-22, dömde i dag samtliga tolv åtalade klimataktivister för att de blockerade trafiken på E4 den 29 augusti i år. Klimaktivisternas syfte var att uppmärksamma den pågående klimatkrisen, men åtgärden innebar att den allmänna samfärdseln allvarligt stördes och hindrades. Varken straffrättslig nöd eller den grundlagsskyddade demonstrationsfriheten medför att de kan gå fria från ansvar. De döms därför alla för sabotage.

Eftersom de inte åtlydde polisens befallning att lämna körbanan döms de också för ohörsamhet mot ordningsmakten.

Gärningarna har ett samlat straffvärde som uppgår till fyra månaders fängelse, men påföljderna bestäms för nio av dem till villkorlig dom och för tre av dem till skyddstillsyn.

– Vi satt där för att rädda livet på alla i Sverige och i världen. Rädda livet på alla varelser, sa en av de tolv åtalade i polisförhör efter händelsen.

De dömda är: Ebba Klemedtsson född 1987, Isabelle Anger 1952, Viktor Jonsson 1971, Anders Bäcklund 1953, AnnKristine Thulin 1952, Nea Frank 1958, Rickard Dose 1973, Anna Termine 1957, Git Aremyr Lundström 1978, Filip Grönlund 1997, Christian Nilsson 1984 och Liam Hultelid 1998.

-Pettersson hoppas åklagaren överklagar, minst sex månaders fängelse tycker jag.

***

TIDIGARE 2022-09-15 Åtal väckt mot tolv klimataktivister

BROTTSLIGHET. Åklagaren har idag väckt åtal mot tolv personer som satte sig på E4:an och hindrade trafiken, däribland flera ambulans, från att komma fram i samband med en klimataktion den 29 augusti. Enligt polisen rörde det sig om fyra ambulanser och minst en ambulans hade blåljusen på och ett prio ett-ärende. I polisens förundersökning förekommer uppgifter om att personen som befann sig i ambulansen som inte kom fram ska ha avlidit, men dessa uppgifter har senare tillbakavisats av kammaråklagare Marina Ivic. Det stämmer inte. Initialt trodde man det, men det är fel. Patienten i ambulansen klarade sig,

De tolv personerna är misstänkta för sabotage och ohörsamhet mot ordningsmakten. Nio personer är häktade.

Klimatorganisationen Återställ Våtmarker har själva bekräftat att det var de som låg bakom blockaden på E4:an.

Målnummer i Solna tingsrätt: B 7513-22. Det är tingsrätten som bestämmer datum för när rättegången startar.

De åtalade är: Ebba Klemedtsson född 1987, Isabelle Anger 1952, Viktor Jonsson 1971, Anders Bäcklund 1953, AnnKristine Thulin 1952, Nea Frank 1958, Rickard Dose 1973, Anna Termine 1957, Git Aremyr Lundström 1978, Filip Grönlund 1997, Christian Nilsson 1984 och Liam Hultelid 1998 har tillsammans och i samförstånd allvarligt stört och hindrat den allmänna samfärdseln genom att blockera framfarten för trafik i sydlig riktning. Det hände den 29 augusti 2022 på E4/Linvävarvägen, Solna, Solna stad.

Grönlund, Hultelid och Lundström är släppta, resten sitter häktade.

-Pettersson skulle ha en viss förståelse om aktivisterna hindrade politiker att komma in på Rosenbad men att hindra ambulanser med svårt sjuka, vanliga människor på väg till arbete, skolor, sjukhus, fritidsaktiviteter osv. borde ge några år i fängelse. Ni ser födelseåren, de kan knappast skylla på ungdomligt oförstånd. Det är bara dumhet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Klimataktivisterna stoppar trafiken direkt efter dom

 1. Åldersspannet för de odömda är okänt men de lider brist på förstånd precis som de dömda.
  – De dömdas ålder förvånar 70 år äldst, övriga äldre, blott två tjugoåringar.
  – Knappast ungdomligt oförstånd uran endast brist på förstånd.

  22
 2. Har inte alla bilar ett signalhorn. Om alla använder det så kanske det inte blir så trevligt att sitta mitt framför. Och det är ju fullt lagligt att använda tutan för att försöka få bort hinder i vägbanan som inte ska vara där och som inte sett att det är trafik som ska köra där. Egentligen borde väl Sverige kunna avskaffa alla lagar eftersom det tydligen är helt enligt lagen att skapa sina egna och strunta i om någon annan inte gillar det. Och när du skapat dina egna lagar så är det bara att säga att det är i nödvärn som du skapat dom och därför får du göra vad du vill.

  29
 3. Varför kallar Media dem för Aktivister när dom i själva verket är ligister?? Om det nu
  hade varit andra grupper i samhället än vänsterfjantar, då hade media bytt ut vokabulären mot Högerextremister?? Vi har en sorgelig ynklig Media i detta landet!
  Går man ut och saboterar trafiken så är det brottsligt, det ska Media rapportera om,
  men istället stryks dessa ligister medhårs genom att hovsamt kallas för aktivister??

  Kan alla andra som är missnöjda med olika saker gå ut och stoppa trafiken utan åtgärd
  och bli kallad Aktivister?? Men vänsterfjantar kan!

  67
 4. Straff ???
  Det som utdömes betraktar Stenbock inte som straff….
  Har man fria platser till alla parasiter som invaderar oss,borde det väl finnas en plats,där dessa extremister kunde låsas in åtminstone 1 år efter första domen !

  49
  1
 5. Det vänsterextrema rättsväsendet måste bytas ut omgående. Från polisen till domare och rådmän. Ut med alla.

  51
 6. Ironiskt nog finns det återställda våtmarker precis i närheten av E4, Solna. Ett stort område vid Brunnsviken som var fårhagar har återställts till fågelsjöar och står numera under vatten. Men jag gissar att de här tomtarna inte var i närheten och hjälpte till när jobbet gjordes. Då satt de väl hemma och surfade “global undergång” eller något i den stilen.

  55
 7. På Klimatupplysningen.se skriver Gabriel Oxenstierna om att public service sprider ”religiöst anfäktad klimatpropaganda” och där, citat: ”Erica Bjerström får moralpredika att vi måste ändra vår livsföring för att ”rädda människoliv undan klimatkrisen”, och undrar: ”varför talar hon aldrig om att 10 gånger fler människor dör av kyla än av värme? Extremväder presenteras systematiskt som att de beror på en klimatförändring, trots att detta påstående saknar stöd i data och i vad IPCC säger, varför nämner hon aldrig att alla prognoser från IPCC baseras på datormodeller som ständigt har visat fel? Varför tillåts aldrig ifrågasättande, alternativa perspektiv på klimatfrågan på SVT?”
  https://klimatupplysningen.se/svt-till-doms-over-svenska-folket-i-moralpredikan-om-klimatet/

  Gabriel Oxenstierna beskriver ”klimathotet”, som en lagfäst, statlig religion, vilken flitigt predikas av statsmedia, och att denna klimathotskyrka är upphöjd till lagreglerad, sekulär statskyrka med många apostlar, sådana som t.ex. SVT:s Erika Bjerström och DN:s Björn Wiberg. Innan mänskligheten började släppa ut koldioxid stod naturliga variationer för alla klimatförändringar, men enligt klimatkyrkan orsakas alltså all klimatpåverkan numera av människan och hennes syndande med växthusgaser. Alla andra förklaringar definieras som falska läror, och där den som ifrågasätter klimathotet betraktas som kättare.
  ”Klimatkyrklig ordlista, till hjälp att orientera sig i klimatkyrkans villfarelser”:
  https://detgodasamhallet.com/2022/10/23/gastskribent-gabriel-oxenstierna-klimatkyrklig-ordlista/#more-63535

  41
 8. Bara svenskar från 22 till 70, berömvärt att de bryr sig om torrlagda, våtma rker bedrövligt att de stoppar trafiken.
  Sätt er utanför Riksdagen istället, då träffar ni de som bestämmer men ingenting uträttar.

  39
 9. Ett läge att införa vattenkanoner till polismyndigheten. Tror inte de hade suttit kvar så länge på vägbanan….polismyndigheter i många europeiska länder har just denna utrustning – varför inte vi ?

  53
  • Vi har också vatten sprutor men de används inte förrän högerextremistera demonstrerar, och då fylls de med grisapiss.

   10
   1
   • Är det er egen urin i sprutorna då? Går du under pseudonymen ”Piss-Lisa”?

   • Jag har en barkspade i bagaget på bilen om jag skulle behöva hjälpa någon som fastnat på vägen framför min bil 🤣

 10. Där med torde den villkorliga domen vara förverkad så det är bara att låsa in dom.
  Har dom ingen egen tankeverksamhet?

  78
  • Den 70 åriga mannen var på Radion han ansåg att om han fick fängelse så gjorde det inget . fr miljön var livsavgörande och vi kommer dö. totalt sinnes rubbad lås in dom på Psyk

   70

Kommentera