Jakten på Elsa Widding (SD) har börjat – det får vara slut med religionen

KLIMAT & VÄDER. Elsa Widding är en välmeriterad civilingenjör från Chalmers Tekniska Högskola med tidigare ledande befattningar i stora skandinaviska energiföretag såsom Vattenfall, Statkraft och Fortum. Sverigedemokraterna har utsett Elsa Widding till särskild utredare för att analysera vilka politiska insatser som är mest effektiva för att skapa ett långsiktigt, konkurrenskraftigt och tillförlitligt system för energiförsörjning. Elsa ska även belysa hur den förda politiken med ökat inslag av väderberoende produktion och därmed ökat behov av utbyggda elnät slår, likväl som alternativet till detta. Elsa Widding är sedan valet 2022 riksdagsledamot för Sverigedemokraterna.

Socialdemokraten Markus Selin spänner ögonen i Elsa Widding

I riksdagens första debatt efter valet på onsdagen väckte Elsa Widding (SD) stor uppmärksamhet efter ett inlägg om klimatfrågan och modern kolkraft. Hon fick mothugg, bland annat av socialdemokraten Markus Selin som under debatten uppmanade Elsa Widding att lyssna på ungdomarna – något som senare spridits i ett viralt klipp. INGEN (Noll) av de andra ledamöter bemötte Widding med fakta, de svarade bara med känsloargument, religion.

Markus Selin (S) Går upp i falsett & kör hela PK-katalogen likt 2015

Elsa Widding (SD) ”Jag har ägnat hela min tid att förstå forskningen och talat med världens ledande professorer. Det får vara slut på religionen”

Selin, stum, likblek.

Elsa Widding (SD) ny på jobbet har lite att säga till de gröna khmererna från alla partier…

-Pettersson säger att det blir en spännande mandatperiod. Jag tror att det blir som med invandringen. Sverigedemokraterna får rätt på sikt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 thoughts on “Jakten på Elsa Widding (SD) har börjat – det får vara slut med religionen

 1. Det som stör mig mest är att extremvänstern alltid tycker att Sverige ska lösa problemet, även om Sveriges koldioxidutsläpp är försumbara i sammanhanget. De hävdar att om bara Sverige går före så kommer alla andra att följa efter. Har det någonsin hänt med något annat som Sverige har ”gått före” med?

 2. Arbetarpartiet Socialdemokraterna såg till att kärnkraften började avvecklas. Allt för att blidka MP och få behålla makten. Att nerläggningarna i stor utsträckning drabbar de svaga i samhället bryr dem sig inte om. Sen är S förvånade att hälften av LO anslutna röstar på andra partier.

  52
 3. Om vi slängde en blöt filt över Sverige eller sänkte dito i Östersjön så skulle det inte ens det märkas om vi försvann från jorden yta om man kör CO2 grejen.
  Vi bidrar inte ens med en promille av en promille för CO2.
  Vi ska självklart värna om miljön tycker jag men att slänga miljarder på en religion är absurt.
  Redan 72 i Rio så skapades klimathotet som många har lön på att proklamera som hot över världen….
  Det finn en soptipp för väderPär om någen funderar, och vi betalar för denna scam??
  Skål på er pojkar, ny dag i morrn…
  Hur blir det med talloljan som släpps ut i Ö-sjön och ingen törs göra något åt det(låter jobbigt)…fast de vet vem som släpper ut oljan..hycklare är vad vi är.
  Lika som ryssarna flyger över/nära oss stup i kvarten, ska vi skjuta ner dem med slangbella för att garanterat missa?????

  44
 4. Elsa är drottning o kan sitt område. Kolla kvällens aktuellt runt 21.20 där ett liberalt stolpskott tillåts spy klimatdynga i tv, herre minskapare så eländigt då hon får extas över ipcc rapporten som är en politisksuperbluff. Heja Elsa!

  86
 5. ÄR DET INTE sOSSARNA SOM BRUKAR KLAGA PÅ MÄN SOM FÖRSÖKER ATT
  FÖRMINSKA KVIMNNOR ?? UNDRAR DÅ VAD DOM DÅ TYCKER DETTA LIKNAR?
  TALA OM UPPBLÅSTHET!

  72
 6. Aktuellt igår 2100 säger att Widding framförde budskapet att det är bra att det blir varmare (sa hon verkligen det? Det var inte vad jag hörde). Dessutom skulle hon vara ”en känd kritisk röst mot klimatvetenskapen” och hon har ”fått hård kritik för att förneka vetenskapen”.

  Jag trodde hon hänvisade till vetenskap i sitt anförande? Vad håller Aktuellt på med?

  77
  • Jaa det har blivit varmare på norra halvklotet men inte södra som jag hörde det….. viktigt är då att fler dör av kyla än av hetta…. och om det är för varmt vid ekvatorn kan man ju flytta norrut MEN att flytta ända till Sverige är ju onödigt…. finns många bra platser kring medelhavet…….. finns få icke skidåkande som inte klagat på svenska vintrar….

 7. Jag finner det lite märkligt att den annars så eminenta Elsa Widding framhåller i strid med ledande auktoriteter koldioxidens eventuella inverkan på jordens temperatur. För över hundra år sedan genomförde John Koch (1878 – 1950) på professorn och nobelpristagaren i fysik, Knut Ångström, uppdrag experiment rörande koldioxidens inverkan efter att 1903 års nobelpristagare i kemi, Svante Arrhenius, påstått att ”variationer i atmosfärens koldioxidhalt kunde förklara uppkomsten av istider”.

  Här blir det lite spännande. Där man kan läsa om experimentet på olika platser på nätet står det att Ångströms laboratorieassistent J. Koch utförde experimentet. Efter en del letande gick det att finna att assistenten i fråga hette Agathon John Hjalmar Koch. Koch blev filosofie doktor och docent i Uppsala 1904, 1911 laborator (biträdande professor) där, 1914 professor vid Chalmers i Göteborg och 1924 professor i Lund. Jag tolkar det som att man avsiktligt försöker förminska experimentets betydelse. När det gäller Svante Arrhenius har släktskapet med Greta Thunberg editerats bort från bland annat Wikipedia.

  15
  2
  • Elsa Widding ifrågasätter inte att CO2 är en växthusgas. Det hon ifrågasätter är hur stor betydelse gasen har för temperaturen på jorden och hur stor betydelse den i sammanhanget obetydliga kvantitet CO2 som kommer från mänsklig aktivitet. Det är ingen som har påvisat att varken det ena eller det andra skulle innebära något hot mot mänskligheten. Inte ens IPCC påstår detta numera i sina grunddokument men det dokument som får spridning därifrån är Summary for Policymakers som är en framförhandlad text löst baserad på forskningsrapporterna där majoriteten av medlemsstaterna i FN (som är korrupta utvecklingsländer) har stort inflytande över formuleringarna och de har allt att vinna på att texten skall bekräfta att den vite mannens framfart hotar deras paradis och att de måste kompenseras ordentligt och i evighet för detta. Korruption är inte ett tillräckligt starkt ord för denna hantering.

   38
   • NOAH, NASA, SMHI och fler därtill att ”kvalitetssäkrat” temperaturdata för att det ska passa agendan. Genom paleoklimatologiska studier av bland annat borrkärnor av is har man visat att det saknas samband mellan högre koldioxidhalter och högre temperaturer. Det verkar dock finnas ett visst samband mellan högre temperaturer och högre koldioxidhalt då värme tycks frigöra ”lagrad” koldioxid.

    IPCC och klimatstudier har två inbyggda systemfel. Det ena är att yngre forskare i karriären på jakt efter erkännande och anslag tvingas dra slutsatser som inte underlaget stöder. Det andra är att personer med egen agenda tolkar underlaget på ett för egen vinning gynnsamt sätt. Att tro att ett ämne som knappt kan urskiljas är sanslöst speciellt när studier visat att skillnaden är marginell ens vid en fördubbling av halten.

    Som allt annat som saknar sanningshalt kommer detta till slut att visa sig vara osant. Det intressanta är att de med inflytande och resurser inte föregår med goda exempel utan snarare tvärtom försämrar situationen. Om det hade varit sant det de säger.

    Med det sagt så anser jag att vi bör släppa ut så lite för människan skadliga ämnen i vår närmiljö. Koldioxid är inte ett av dem.

 8. SD och Widding kommer få rätt, det är bara att titta på hur det blivit med invandringen och försvaret, SD har alltid förordat stram invandring, Åkesson varnade i riksdagen 2013 för Rysslands militära upprustning. i båda fallen har SD fått rätt. Nu helt plötsligt är i stort sätt alla partier för en satsning på försvaret, fler partier är numera för en restriktiv invandring.

  81
 9. ”får rätt till slut” ja hittar man inget alternativ till fossilt bränsle, så blir det svårt. Dock forskningen står inte still tex vågkraft utvecklas och vätgas osv.

  20
 10. En njutning att höra henne säga: Förlåt jag uppfattade inte frågan – om jag fick någon…

  85
 11. Om någon undrar hur det kom sig att vi hade häxprocesser, så är det bara att titta på klippet och iaktta Selins beteende.
  Betänk sen att hälften av alla människor dels är till vänster på normalfördelningen för intelligens, dels tror sig kunna känna vad som är rätt även när det gäller materiella ting.
  Och alla röster räknas lika. Måste kännas bra för en professor i teknisk fysik att en skribent och journalissa som t ex Pascalidou har exakt lika mycket att säga till om ifråga om politik som professorn.
  Ungefär som om jag, ”två vänsterhänder med enbart tummar”-fumlig akademiker, skulle tala om för muraren med femtio år i yrket hur han ska göra.

  77
 12. Elsa Widding blir en hård nöt att försöka knäcka för Kakistokraterna i riksdagen . När hon blivit varm i talarstolen sopar hon riksdagens golv med oppositionen . Elsa kan sin sak .
  Mvh Sjöström

  82
 13. Det är klart att denne Selin för länge sen själv insett att Elsa har rätt och han själv är ute och cyklar. Men det gäller att fortsätta göda myten, för såzzarna är en sekt och klimat-hysterikerna är en sekt i sekten. Sen finns det ju stora pengar att tjäna på den naiva massans blödighet. Alla frontfigurer i dessa sekter har gjort sig en förmögenhet på århundradets värsta bluff. Det inflations-helvete vi nu upplever är just effekten av missanpassade luftslott styrda av skygglappsförsedda vilsna dårar.
  Detta ekonomiska haveri är som en kopia av vad stenåldersfolket ägnade sig åt när de offrade sina ädlaste tillhörigheter till gudarna i hopp om bättre väder.

  75
 14. Jag tror Elsa har rätt. Hon känner inte av någon klimatkris. Klimatet har fått jorden att gå under 5 gånger nu: 1982, 1992, 2002, 2012 och i år och jag har inte känt av det en enda gång

  78
  1
  • Jag känner inte heller av denna klimatkris. I skåne har man hittat rester av dinosaurier. I bla Stockholm och Jämtland har det hittats rester av mammutar. För långt tillbaka var det subtropiskt klimat här i norden och sen har vi haft flera istider. Kan man ju undra om alla dessa skiften beror på koldioxiden, eller på solaktiviteter, ovanligt många vulkanutbrott, meteorer/kometer som slagit ner eller att jorden helt enkelt vridit sig?
   Känns mer som att förändring i klimatet är något som bara hör till.

   56
   • I Limhamns kalkbrott kan man gå på guidad tur på somrarna (kunde man när jag bodde i Malmö iaf) och guiden berättade om den s.k. Limhamnskrokodilen, ett par fossil efter krokodiler (tror han sa 50 000 000 år gamla?), men Skåne befann sig då ungefär där Portugal är idag.
    Men jag kan ha totalt fel – däremot hade Malmö museum i år en utställning om just dinosaurier, inklusive fynd från Skåne daterade till 200 000 000 f.Kr.
    Att ”klimathotet” inte handlar om miljö torde vara uppenbart.

    13
 15. Såg klippet. Varför ger de sig på att ens försöka diskutera. Hon visste vad hon prata om, sen att hon inte är van att debattera märktes kanske. Men Sossen. Killen stog o tjura som ett litet barn när hon svarade honom. Helt underbart att se.

  90
  • Mitt intryck av Markus Selin är att han visar på flera narcisstiska drag. Kanske många politiker som har dessa drag.
   Bra av Elsa iallafall.

   24
 16. Hur sofistikerad en hjärna eller en datamaskin än kan vara, så kan den likväl vara felprogrammerad. Jag syftar naturligtvis på Sossen Markus Selin.

  70
 17. Selin är civilingenjör i mekanik och innehar civilekonomexamen.
  Inte så konstig att han inte vet ett skvatt om miljö och klimat, för det är inget som ingår i det han studerat.
  Han är inte heller den förste med fin ekonomititel som tror sig veta allt om klimatet.

  88
 18. Elsa widding är nog ens dom bättre på miljö området!?
  Så det kommer väll att bli naturligt med dessa så kallade drev i media. !!
  Det gäller ju nu att skaka media trädet så så miljömuppar och vänster ramlar ur publik service och SVT!?
  Det måste jagas ut mera parasiterande muppar ur media

  55
  • Varför tror man att denna Greta plötsligt bytt åsikter??
   Kommer hon nu sitta utanför riksdagshuset och strejka för kärnkraften??? Eller varför inte varför inte fria toy Boys.greta behöver lite erfarenhet av toyboys!

 19. Har kollat klippet, när man ser och hör sossen så tror man först att det är någon teater eller inspelning av och för funktionsnedsatta. Sedan när de spelade känslorna och lipen nästan infinner sig så inser man att det är på riktigt. En sådan figur har alltså ersättning och lön på plus 70 000 sek per månad, arma land och arma fosterland.

  97
 20. Elsa klarar detta. Ingen miljömupp kan få Elsa att backa när de kommer med sina känsloargument.

  115
  1
 21. Kanske är gråterskornas tid över i politiken och vi kan se fram emot en period där sunt förnuft och fakta får råda?

  Man kan ju alltid drömma…

  124

Kommentera