Kina har rekryterat brittiska stridspiloter

MILITÄR. Före detta stridspiloter och helikopterpiloter från Storbritannien har rekryterats av Kina. Det uppger flera brittiska medier under natten mot tisdagen med hänvisning till uppgifter från försvarsdepartementet.

RAF Typhoon Eurofighter

Så många som 30 före detta piloter är nu i Kina för att träna upp landets militär i hur militärplan från väst ska besegras, enligt Sky News.

Storbritannien utfärdar en underrättelsevarning för att varna före detta militärpiloter från att arbeta för den kinesiska militären.

En talesperson från försvarsministeriet (MoD) sa att utbildningen och rekryteringen av piloter inte bryter mot någon gällande brittisk lag men tjänstemän i Storbritannien och andra länder försöker avskräcka aktiviteten, rapporterar BBC.

Enligt media har rekryteringarna pågått sedan 2019.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Kina har rekryterat brittiska stridspiloter

 1. Kineser har uppenbart väldigt lätt för att lära sig saker och man har upptäckt att pengar är ett väldigt bra vapen!
  Särskilt om det anläns på rätt sätt?
  Kineserna är antagligen förbannade på bänkarna ens dom måste in chefen för deras Televerke i Kanada!!
  Hur säger man hut går hem

  2
  1
 2. Jag hade för mig att fd fastanställda militärer hade tystnadsplikt, att undervisa andra länder i militärstrategi indirekt ”hemlig aktivitet” borde givetvis klassas som landsförräderi och straffas därefter !

  10
  2
 3. Kina förstår att de inte själva kan utveckla sitt stridsflyg och då passar det utmärkt att ta hjälp av några penning kåta brittiska piloter som INTE ser faran i ett militärt starkt Kina.

  Vart tog värdeord som fred, frihet, jämlikhet vägen? Kina står inte för något av dem .

  15
  2
 4. Det kallas för fri marknad med fri lönesättning och fri rörlighet för varor och tjänster, och anses annars mycket fint och bra.

  17
  5
 5. Ja kineserna blev väldigt irriterande på den anglosaxiska värden blandad sig i thiavawan krigförande mot Kina nu lär man sig hur man flygande objekt till här skrot..
  Visst är det konstigt att jänkarna gör detta nu när Putin turistat Ukraina?

  4
  5
 6. Så det är ett par avhoppare. Det kommer inte att hjälpa ryssarna ett endaste dugg, men jag önskar allt gott till dom här flygarna, och hoppas att dom kommer hem välbehållna till sina familjer.

  4
  15

Kommentera