Omfattande asylfusk i EU, enligt Cypern

ILLEGAL INVANDRING. Inrikesministern Nicos Nouris, Cypern, som är medlem i EU, konstaterade att Cypern, ”ställs inför den största bördan när det gäller migration” när han besökte FN i New York och bad om hjälp från FN genom sin fredsbevarande styrka på ön, Unficyp, som skulle kunna hjälpa till att övervaka och kontrollera vem som kommer in i landet, rapporterar Cyprus Mail.

Invandrarströmmar genom buffertzonen var föremål för möten som hölls i New York i fredags av inrikesminister Nicos Nouris, som han beskrev som mycket viktiga. Nouris träffade först direktören för generalsekreteraren Courtenay Ratrays kontor och sedan den biträdande generalsekreteraren för fredsbevarande operationer Jean-Pierre Lacroix.

Nouris sa att båda tjänstemännen visade förståelse för problemet och sa att de avser att undersöka möjliga sätt att hantera denna fråga, något som ministern uttryckte sin tillfredsställelse för.

”Vi har bett om praktisk hjälp från FN för att kontrollera flödet av människor som vill passera buffertzonen till de områden som kontrolleras av Republiken Cypern”, sa Nouris efter sitt möte med Lacroix.

”Det är inte en fråga som kan lösas lätt, eftersom den fredsbevarande styrkans roll och ansvar är välkända”, tillade han.

Hur detta kan göras, förklarade Nouris, är något som kommer att studeras, och noterar att Republiken Cypern har gjort det klart att den önskar att den fredsbevarande styrkan ska genomdriva samma kontroller som den gör för cyprioter som går in i buffertzonen för människor som flyttar norrifrån.

”Men vi respekterar det faktum att det finns subtila balanser och fina linjer och jag nöjer mig med det faktum att Lacroix har uttalat att han kommer att studera saken ur FN:s synvinkel”, noterade Nouris.

På frågan av journalister om den turkiska sidan också borde kontaktas om detta, sa ministern att det är ”exakt därför som FN har talat om känsliga balanser”.

För vår del har vi gjort det klart att just detta problem är en stor fråga för oss, och förklarar att alla dessa människor som Turkiet instrumentaliserar och tar till Cypern, i huvudsak är fångade i de områden som kontrolleras av Republiken Cypern, sedan Cypern tillhör de inte Schengenområdet och kan de inte flytta till ett annat land, tillade han.

Nouris sa också att trots att Cypern har genomfört ett mycket stort antal återvändanden i år, med 4 600 personer som har repatrierats, så gör det faktum att 15.000 nya asylsökande redan har anlänt situationen extremt svår.

”Jag tycker att det har blivit helt förståeligt ur FN:s synvinkel att problemet som vårt land står inför, förutom, naturligtvis, problemet med ockupationen, som förblir vårt nationella problem,” sade han.

Nouris säger nu att Cypern tillsammans med andra Medelhavsländer upprätthåller en ”sammanhängande front” gällande migration. Nouris vill att de som missbrukar asylsystemet ska förlora sin flyktingstatus och därmed de fördelar som denna innebär. Han vill även ompröva uppehållstillstånden för flertalet migranter, bland annat de från Syrien, skriver Financial Mirror.

Asylsystemen utsätts för exploatering av migranter från vissa länder och de ges ett omfattande stöd men i själva verket kan de återvända till sina hemländer när de vill. Vi har konfirmerade uppgifter om hundratals fall där människor rest tillbaka till länder som bedömts vara osäkra och senare återvänt till Cypern igen. Tydligen är det ingen fara för dem att flyga fram och tillbaka som de själva vill, konstaterar Nouris.

Människor som på detta vis utger sig för att vara flyktingar men samtidigt semestrar i sina hemländer ska granskas och bli av med sin flyktingstatus, menar den cypriotiske inrikesministern.

-Pettersson håller helt med Nouris, turister ska inte ha flyktingstatus. Följ FN:s flyktingkonvention så minskar problemet kraftigt.

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Omfattande asylfusk i EU, enligt Cypern

 1. Gissar att det de kallar asylfusk är det som svensk invandringspolitik sett ut som i några årtionden…

 2. Hade alla asylfuskare skickats hem, så hade det var glesbefolkat i de”utsatta” områdena.

 3. När man hör all kritik från vänster om den nya överenskommelsen om migration och medborgarskap, inser man att man verkligen röstat rätt för att slippa ytterligare oseriös migrationspolitisk svammel från vänster.

  21
  1
  • Ja halva Cypern styrs ju av turkar som har ockuperat halva ön!? Och här har ju Erogan sitt Spel han släpar över en massa jiadistiskt riffraff. !! Som sen försöker ta sig över till den grekiska sidan!! Och det är ju samma typ av invasion som jihaadistiska skurkstater kör med !?
   Enda möjligheten att lösa problemet med Cypern är att kasta ut turkarna. Både från Cypern och NATO orsaken till att turkarna gick med i NATO är för att kunna bete dig som dom gör

 4. Omfattande asylfusk i Sverige, men inte enligt våra gentila ”journalister”. Men icke desto mindre, snart ett minne blott här i svenskarnas land. Ut med sossarna och resten av vänsterclownerna, och låt dem inte få nycklarna till Rosenbad på länge, mycket länge.

  27
 5. Folk som ljuger om sina asylskäl, var har jag hört det förut?!?
  Ja just det, i den svenska debatten de senaste 30 åren!!

  25

Kommentera