Gaspriserna faller i Europa

ENERGIPOLITIK. De europeiska gaspriserna föll ytterligare 10 procent på måndagen och ligger nu på den lägsta nivån sedan i juni. Jämfört med toppen i augusti är nedgången över 60 procent.

LNG-tankers

Förklaringen är en kombination av milt väder i regionen, ett stadigt inflöde av flytande naturgas (LNG) och att lagren alltjämt är välfyllda inför vintern, skriver Bloomberg.

”Gaspriserna kommer sannolikt att fortsätta falla i och med att betydande mängder LNG anländer till Europa”, skriver analytiker på Alfa Energy.

Dessutom är EU-kommissionen på väg att föreslå ett tillfälligt pristag för att minska de kraftiga prissvängningar som skakat marknaden sedan den ryska invasionen i våras.

-Pettersson säger att lägre gaspriser är bra för Europa men mindre kul för Ryssland…

En megawattimme kostar nu 123 euro – toppade på 350 euro i augusti.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Gaspriserna faller i Europa

  1. Roland, Du förolämpar bloggens läsare när du tror att någon är tillräckligt dum för att låta sig luras av dina inlägg. Gas med olika ursprung har olika sammansättning. Därför kan ursprunget lätt fastställas. Det är alltså omöjligt att förfalska ursprunget.

  2. En stor del av den LNG-gas som anländer till Europa har oavsett ursprunget i Ryssland. När t ex amerikanska fartyg lastar rysk gas, så omdöps den till amerikansk när internationellt vatten nås.

    • Roland, du fantiserar som vanligt. USA köper ingen (noll) fossil energi från Ryssland. Skulle någon försöka smuggla ser den amerikanska regeringen inte med milda ögon på lagbrytare.

      Men du har säkert en trovärdig källa som du glömde bifoga i din kommentar.

  3. Ja och svenska bönder har en ny inkomst källa istället för att producera mjölk ? Skall man produsera ko skit för att göra gas ? Det blev tabu att göra gas i Tyskland efter ww2

Kommentera