Stor del av Nord Stream kan behöva bytas ut

ENERGI. Fler delar av Nord Streams gasledningar kan behöva bytas ut efter explosionerna. Det uppger det statskontrollerade ryska gasbolaget Gazprom, rapporterar Reuters.

Terminalerna, det finns fler än på bilden. Kan ta emot gas från USA, Qatar, Nigeria med flera länder. Sjövägen är mer flexibel än fasta rör. Ryssland har långt ifrån något monopol.

En stor sektion av ledningen har fyllts med vatten, enligt Gazproms vd Alexei Miller, som bedömer att reparationerna skulle ta minst ett år.

Tidigare i veckan sa den ryske presidenten Vladimir Putin att det är möjligt att reparera de förstörda delarna av gasledningarna och att Ryssland är redo att återuppta leveranserna till Europa via en oskadad del av Nord Stream 2.

-Pettersson säger att Nord Stream byggdes för att Gazprom/Ryssland skulle slippa betala transitavgifter till andra länder. Så skulle Europa i framtiden vilja köpa gas av Ryssland finns det andra transportvägar. Annars finns säljare av gas i Algeriet, Egypten, Israel med flera.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Stor del av Nord Stream kan behöva bytas ut

 1. Kommer aldrig att ske 4yssland har Viasat att det är en stat som det ińte går att lita på! Det är ju en stat som attakerar och mördar tusentals människor i somna grannländer!!
  Även om man hänger Putin i en stolpe så ändrar det inte på förtroendet det allvarliga fel som inträffade efter jältsin är kvar !!
  Det är uppenbart lika svårt att förändra rysslan fyllon till en fungerande civilisation som att gör det samma med krigförande negrer i Afrika

 2. Och tyska delegater flinade när Donald Trump varnade dem för att förlita sig på ryska gasleveranser. Ryssar är opålitliga är väl lärdomen av detta och av kriget.

  10
  2
 3. Jaa det finns ju USA också. Anledningen att N2 aldrig öppnades var USA de stoppade byggandet i ett skede också… Kan deras motvilja vara att de vill skicka gas med skepp från USA…. kan så vara…. men som Pettersson skriver så finns många leverantörer…. och närmare….. här behöver man inte plocka stilpoäng utan snarare ha ett lågt pris och en robusta leverantörer Konstigt att USA som vill minska utsläppen från fossila bränslen ändå vill stödja detta….. Näe som P.. skriver köp närproducerat om det finns…..

  9
  2
 4. Israel har än så länge väldigt lite gas att sälja. Inte mer än som behövs inhemskt. Men om 10 år kommer de att ha mer.

  USA har heller ingen gas att sälja. USA-bolagen köper upp gas på internationell marknad och under transporten till bl a Europa, döps ursprunget om till ”Amerikansk”, men gasen blir samtidigt superdyr. Ryssland exporterar massor av gas via Kina, Gulfstaterna i dessa sammanhang. För amerikanska gasbolag gäller inga ”embargon”, bara för icke amerikanska!

  7
  2
 5. Framtida affärer vad som än månde vara skall absolut inte ske, möjligen om hela Rysslands styre hänger sig själva offentligt kan saken diskuteras om 10-15 år efter bevisade döds förklaringar !!!!

  5
  7
  • Gas har knappast med saken att göra! Sverige har stora mängder utan i Ranstad och med kärnkraft kan man producerar massor av vätgas?

Kommentera