Ryssland evakuerar Cherson

UKRAINA. Den ryskinstallerade guvernören i Chersonregionen Vladimir Saldo uppmanar invånarna att lämna regionen, rapporterar brittiska BBC.

I ett uttalande på Telegram ber Saldo Ryssland om hjälp med att evakuera civila från området.

Städerna i Chersonregionen utsätts för robotattacker varje dag. Därför har vi i regionens administration beslutat att möjliggöra att familjer här kan ta sig till andra regioner i Ryssland, sa Saldo.

-Pettersson säger att dom som inte samarbetat med ryssarna behöver nog inte vara oroliga…

Den 30 september annekterade Ryssland illegalt fyra ukrainska regioner; Luhansk, Donetsk, Cherson och Zaporizjzja, som täcker cirka 15 procent av Ukrainas totala yta. Annekteringarna har fördömts i en stor del av omvärlden. 2014 annekterade Ryssland, också olagligt, Krim.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Ryssland evakuerar Cherson

 1. Detta är Puttespråk för att de ukrainska barnen ska kidnappas och ges bort till ryssar som barnslavar och ukrainska medborgare deporteras till fjärran delar av Ryssland om de överlever ”filtreringslägren” som de kommer gå igenom först.
  Samma som vi såg i Mariupol.

  9
  8
 2. Kära krigshetsarna, vad kan detta betyda?

  Kanske Putin börjar nu evakuera alla ryss-sinnade från hela Ukraina till Ryssland? Och där kan dom sedan tillsammans baka pepparkakor och jubla över att Putin ha räddat alla dessa ny-ryssar från Ukrainas nazister.

  Nej, det finns en annan strålande ide bakom detta. Och det är era krigshetsarnas fel för detta krig var fel krigat!

  11
  10

Kommentera