Ukraina utlovas brittiska, franska och amerikanska robotar

UKRAINA. Storbritannien kommer att förse Ukraina med luftvärnsrobotar som kan skjuta ned inkommande kryssningsrobotar.

Robot 70 Foto: Försvarsmakten

Det rör sig om så kallade amraaam (advanced medium-range, air-to-air missile), som namnet till trots, kan avfyras från markbaserade system. Robotarna ska fungera ihop med det markbaserade luftvärnsystemet nasams som USA har utlovat.

Storbritannien utlovar också hundratals drönare och ytterligare 18 haubitsar.

Frankrike ska tillhandahålla luftförsvarssystem till Ukraina. Frankrike kommer att förse Ukraina med luftvärnssystem, inklusive radar och missiler, under de kommande veckorna, sa Frankrikes president Emmanuel Macron i en intervju med den franska tv-kanalen France 2 den 12 oktober.

-Pettersson noterar att Ukraina även har önskemål om svenska Robot 70 men att Sverige och S-regeringen ska utreda först…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Ukraina utlovas brittiska, franska och amerikanska robotar

 1. Varför kastar inte Sverige in några Gripen !??vi kan ju inte vara sämre än alla andra!? Vi kan missa många framtida vapenaffärer !! Vi kommer inte att behöva NATO.
  Vi kan bygga ett stor Sverige i konkurans med NATO vi behöver bara återta svenskkolonierna!!!!

  3
  7
 2. Det militärindustriella komplexet får både testa vapen och sälja vapen. Oligarkerna skrattar hela vägen till banken medan Europas folk svälter, fryser och dör. Snart fungerar ingenting utom massimporten från Långtbortistan.

  10
  6
 3. Är så innerligt trött på sossarnas senfärdighet. Nada blir gjort utan allt skall dras ut i en långbänk.

  12
  2

Kommentera