Thomas Carlsson får fängelse för skott på spårvagn

BROTTSLIGHET. Göteborgs tingsrätt, mål: B 12627-22, har idag dömt en man till två och ett halvt års fängelse efter en händelse där en pistol avlossats på en spårvagn i Göteborg.

Det är klarlagt att det aldrig funnits någon direkt avsikt att avlossa en laddad pistol eller att skada någon. Men att hantera en pistol på det sätt som mannen har gjort innebär ett medvetet risktagande av allvarligt slag, säger rådmannen och rättens ordförande Johan Wilhelmsson.

Efter att mannen avlossat skotten hade han kvar pistolen under cirka en och en halv timme. Därför döms han även för grovt vapenbrott, skriver rätten.

I förhör har mannen sagt att han var osäker på om det var ett riktigt vapen.

Övervakningsfilmer från spårvagnen visar hela händelseförloppet.

***

TIDIGARE 2022-09-16. Svensk man åtalas för att ha skjutit kvinna på spårvagn i Göteborg

BROTTSLIGHET. Bloggen skrev den 16 augusti, se nedan, om att en kvinna skjutits på en spårvagn i Göteborg. -Pettersson trodde att det var ett relationsdrama men hade fel. Åtal har i dag väckts mot Thomas Carlsson, född 1963, för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada för att han avlossat skott inne i en spårvagn med passagerare och innehav av pistol med magasin utan tillstånd.

Vapnet är en halvautomatisk pistol av märket SIG-SAUER, modell P226 XFIVE i kaliber
9 mm Parabellum (9×19 mm, 9 mm Luger) med tillverkningsnummer U921693. Vapnets
patronskapacitet är 20 patroner. Foto: Polisen

Den 16 augusti träffades en kvinna av ett skott på en spårvagn i Majorna i Göteborg. En man i 60-årsåldern greps snart därefter och har varit häktad sedan den 19 augusti.

Händelsen finns dokumenterad på en övervakningsfilm.

Övervakningsfilmen talar för att mannen inte hade för avsikt att skjuta kvinnan, utan att det istället rör sig om mycket ovarsam hantering av ett skarpladdat skjutvapen, vilket fått till följd att hon träffades och skadades av en avlossad kula, säger kammaråklagare Niklas Högdén.

Målnummer i Göteborgs tingsrätt: B 12627–22.

-Pettersson säger att Thomas Carlsson har noll kronor i deklarerad inkomst och lever på bidrag men han hade råd med en skaplig pistol…

***

TIDIGARE 2022-08-16. Kvinna skjuten på spårvagn i Göteborg

BROTTSLIGHET. En kvinna i 30-årsåldern har blivit skjuten på en spårvagn i Göteborg, skriver polisen på sin hemsida. Enligt polisen har hon träffats i buken, men var vaken och kunde prata när hon fördes till Sahlgrenska sjukhuset med ambulans. Hennes läge beskrivs initialt som stabilt.

Flera polisbilar och en polishelikopter är vid platsen och en ensam gärningsman söks i en stor polisinsats.

Vi har en jakt som pågår. Det är ett stort antal patruller, hund och helikopter, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Adlersson säger att kvinnan har gett polisen signalement på den misstänkta mannen, men att det inte är någonting de tänker gå ut med i nuläget. Spårvagnstrafiken på linje 3 och linje 9 står stilla på grund av händelsen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Thomas Carlsson får fängelse för skott på spårvagn

  1. En olycklig händelse vars konsekvenser blir förödande. Så går det när man inte hanterar sitt ”fynd” på rätt sätt. Han borde tillkallat polis i samma ögonblick som han hittar vapnet.
    Lite korkat beteende.

    20
    1

Kommentera