Iranska drönarna är lätta mål

UKRAINA. Ryssland använde 86 iranska Shahed 136-drönare under måndagens attacker mot Ukraina, varav 60 procent sköts ner. Det skriver det brittiska försvarsdepartementet med hänvisning till Ukrainas försvar i en ny uppdatering.

Iranska drönare Foto: Irans armé

”Dessa drönare är långsamma och flyger på låg höjd vilket gör dem till lätta mål för konventionella luftförsvarssystem”, skriver departementet på Twitter.

Shahed 136 uppges bara kunna bära mindre stridsspetsar och fyller därför sannolikt inte den funktion som Ryssland hoppades på. Eftersom ryskt stridsflyg samtidigt inte lyckats ha en avgörande effekt på kriget är bristen på tillförlitlig och träffsäker attackförmåga sannolikt en av Rysslands största luckor i kriget, skriver departementet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Iranska drönarna är lätta mål

 1. Den här typen av attacker är ju ren terrorverksamhet och leder inte Putin till någon seger. Det enda det leder till är att Ukrainarna hatar honom ännu mer vilket inte Putin kommer ha någon som helst glädje av när kriget är förlorat på riktigt.

 2. Putins ”inspektörer” har förmodligen godkänt dessa drönare. Rysk ekonomi.

  12
  4
  • Ja det är väl bra att Putin lägger sina pengar på det som finns i Iran undrar vad han betalar med? Olja och gas verkar inte vara något Iran har så stor efterfrågan på ?
   Förresten är inte Iran upptagna med att mörda kärringar som visar ansiktet. Jo Irans mullor har sina perversiteter!!!

   10
   3
 3. Va, fungerade inte iransk teknologi heller?!???!!? Jag är chockad, jag måste nog sätta mig ned.

  (Varning: Vissa spår av sarkasm kan återfinnas i texten ovan)

  19
  3
 4. Putin fortsätter sin terrorbombning i samma anda som tex IS. Ukraina kan inte svälja hur mycket som helst. Snart måste någon form av hämnd komma för 10.000-tals mördade civila ukrainare, vi får se…

  Detta krig visar en gång för alla skillnaden mellan gott och ont, och vem som hotar vem. Putin och alla ryssar med flera som stöttar honom har befäst sina ställningar som ovälkomna parasiter på denna planet.

  26
  6

Kommentera