USA lovar hjälpa Ukraina med avancerat luftvärn

UKRAINA. USA:s president Joe Biden lovar att skicka avancerade luftvärnssystem till Ukraina, efter måndagens ryska robotattack mot flera städer, rapporterar Reuters. Under ett samtal med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fördömde Biden det han kallar ”vansinniga attacker”.

Zelenskyj har under dagen pratat med flera världsledare och särskilt understrukit vikten att Ukraina får hjälp med luftvärn. Tidigare har även Tyskland lovat att inom kort skicka luftvärnssystem till landet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “USA lovar hjälpa Ukraina med avancerat luftvärn

 1. Ja men först måste man förhandla om hur Ryssland skal fördelas ? Det är säkert fler än USA som är ute efter olja och gas även om kineserna inte valt sida så vill man ha en bit av Ryssland om inte för att minska överbefolkningen i Kina sen vill ju Finland ha igen fetman förlorade under Vinterkriget och Sverige vill ha svenskbygderna!! Men det är ju ett stort land och när man delar det så bör man vara lite smartare än dom så kallade axelmakterna uned ww2 !!
  Och frågan är om vi i Europa degöver jänkare och NATO i Europa . Dem kan ju holla sig i Vietnam och Korea där man sjuter vilt för franska intressen Indokina eller den nu mera avlidne Mao! Värden behöver inte USA som någon internationell härskare??

  6
  6
 2. Och gärna ett gäng sjömålsrobotar så att resten av den förbannade Svartahavsflottan kan sänkas.

  14
  6
 3. Gärna långdistansrobotar också, så att Ukraina kan montera ner resten av den där olagliga bron som förbinder Ryssland med Ukraina.

  25
  15

Kommentera