Ryssland överväger egen utredning av Nord Stream

TERRORISM. Ryssland överväger att genomföra en egen utredning av vad som ligger bakom läckorna i gasledningarna Nord Stream 1 och 2, skriver Reuters.

Detta sedan Danmark sagt nej till att ge Ryssland insyn i den danska utredningen.
Ryssland säger också att det danska beslutet ”underminerar trovärdigheten i framtida utredningsresultat”.

Tidigare under fredagen begärde Ryssland även att få ta del av den svenska utredningen. Sverige har ännu inte meddelat hur man ställer sig till begäran.

-Pettersson misstänker att Ryssland inte behöver någon utredning. De vet nog vad som hänt men tänker göra allt för att skylla på någon annan och skapa oro för Europas energiförsörjning inför vintern samt flytta fokus från kriget i Ukraina…

Nordstream gasläcka Foto: Danska Försvaret

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Ryssland överväger egen utredning av Nord Stream

 1. Är det någon som har mer info om att ett av de två rören till
  NS2 fortfarande skulle vara intakt och redo att användas?

 2. Vem äger rören? Ryskt företag? Med licens iaf rörande NS 1? Vad jag fångat i flödet är att NS 2 inte har licens för att användas…..

  5
  5
  • Du har fått svar på den frågan många gånger, är det svårt att förstå? Bolagen är Schweiziska!!!

   6
   1
 3. En opartisk och transparent utredning är i allas intresse – utom för den som sprängde. Det enda som är säkert är att någon sitter på svaret men säger inte ett knyst.

  En reflektion över händelsen är att det verkar långsökt att någon vill förstöra sin egen infrastruktur, speciellt när man kontrollerar den själv med utmärkta kranar att stänga av gasen med. Notera dock att det betyder inte att möjligheten inte finns, det går inte att utesluta någonting förrän en utredning görs.

  10
  3
  • Varför konstatera interyśen att det är ukriana som dem krigar med ? Dom har ju mest att vinna?
   Det självklara är ju att det är Ryssland som är ansvariga det bara därför att man överfaller en stat och sjuter sönder den och mördar befolkningen. Det är väl självklart vem det är som hämnas i detta läge. Putin har dragit detta själv över sig! Hur svårt kan det vara att fatta?

   • Ridå för denna diskussion. Förutfattade meningar har inget värde annat än att övertyga dej själv. Hoppas att de som utreder sprängningen har en vettigare inställning.

    1
    1
 4. Pettersson:
  Är förvånad över att du kan vara sååå säker på,att Ryssland skulle vara inblandade i sabotaget !
  Du lyssnar ju annars på bl,a, Bloomberg,och den som tystades ner av de lär vara en man med insikter…
  Varför skulle denne sätta sitt namn på spel,när det knappast finns någon vinning för honom ?
  Har du andra källor som du inte avslöjat ?

  32
  41
 5. Gazprom/Ryssland är naturligtvis dom enda rättmätiga utredarna!
  Det är deras egendom och då skall dom naturligtvis också själva utreda vem/vilka som står bakom attentatet.

  Bra om Ryssland nu gör en egen utrednng men risken är stor att svenska myndigheter genom sin s.k. ”utredning” redan har förstört bevismaterial. Det var garanterat deras avsikt, precis som med Estonia!
  Jag litar inte 100% på Ryssland, absolut inte, men svenska myndigheter har noll trovärdighet, inte minst i detta fall.
  Sverige är i dag i alla avseenden en extrem socialistisk opålitlig skurkstat.

  43
  54
  • ?@BBs, låter klokt 1a sticker. Beträffande Estonia utredning var det ömsesudig insyn av Estland, Finland och Sverige med ett resultat vad som orsakat olyckan. Få änder godtar Rysslands resultat Fler länder kommer att se deras resultat som blame game

   6
   2
 6. Snacka om ryska dimridåer. Inte behöver dom undersöka något. Inte behöver dom analysera något. Inte behöver dom utreda något. Dom vet ju redan vad som hänt. Dom vet ju redan hur det gått till. Dom vet ju redan vem som bär ansvaret för attackerna. Dags att täppa igen käften på Puttes Lögnfabrik !!!

  46
  34
 7. Det lär gå fort. De bara säger att de kan bekräfta allt som de redan sagt samt fabricerar ihop lite bevis som photoshoppade bilder.

  32
  5
 8. Lycka till med ”utredningen” Putte.
  Ni lär inte få tillgång till platsen då undervattensarbete inom annan stats ekonomiska zon måste godkännas av staten i fråga.
  Dessutom, vem skulle tillåta att en massmördare och krigsförbrytare utreda någonting ?

  38
  32
  • Naturligtvis är USA mest lämpade för detta…… De gick utan OK från FN eller någon annan in i Irak då de fått för sig att de hade WMD…. efter strax under en miljon döda och mycket av infrastrukturen förstörd visade det sig att det inte fanns WMD… vilket Hans Blix redan sett efter sin undersökning. Så klart USA är bäst…..

   9
   2
   • Irak/Saddam hade startat krig mot kurder, Iran, Kuwait och den egna befolkningen i söder. Saddam hade massförstörelsevapen/gas som han använde mor kurderna och i Irankriget. Hade han inte stoppats hade han fortsatt.

    Det var rätt att stoppa Saddam men fel att ingen alternativ regering fanns.

    24
    12
 9. Vad det verkligen en gasläcka?
  Kan det vara något annat som nu inte får komma fram

  Funderar åt en vän

  12
  27

Kommentera