Fredspriset blev surt för Putin

Norska Nobelkommitténs val av fredspristagare betraktas som ett bakslag för Vladimir Putin, lagom till dennes födelsedag. På Twitter beskriver Kenneth Roth, tidigare chef för Human Rights Watch, beskedet som en inofficiell tillrättavisning av den ryske ledaren:

Bild: Nicola Jennings

”På Putins 70:e födelsedag delas Nobelpriset ut till en rysk människorättsgrupp som han stängt ned, en ukrainsk människorättsgrupp som dokumenterar hans krigsbrott och en belarusisk människorättsaktivist som hans allierade Lukasjenko har fängslat.”

Fredspriset är en kommentar till det pågående skedet. Det rör alla tre länderna, Ukraina, Belarus och Ryssland och verkar riktat mot den ryske presidenten även om det inte erkänns.

Det är på Vladimir Putins födelsedag, och samtidigt dagen då ryska människorättsorganisationen Memorial, ukrainska Center for Civil Liberties och belarusiske demokratiprofilen Ales Bjaljatski tilldelas Nobels fredspris.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Fredspriset blev surt för Putin

 1. Varför fick inte den Högt älskade Klaus fredspriset? Eller den sprut-glade 7-barnsmamman Van der Leyen…?

  9
  3
 2. En utomordentlig moralisk och intellektuell global markering för att uppmärksamma politiska gangsters och mördare. Tack Norge.

  20
  9
 3. Nobels fredspris går till finansmannen och filantropen George Soros från Open Society Foundations.
  Human Rights Watch är en bidragande orsak till Europas förfall som mass invandringen har ställt till med.
  Nobels fredspris har för decennier sedan tagits över av kultur marxistiska organisationer och har inget med Alfred Nobel att göra.

  28
  18
 4. Fin present till Putin på hans 70 års dag, den presenten har han gjort sig förtjänt av!

  23
  11

Kommentera