Vem offrar Putin för att rädda sitt eget skinn?

UKRAINA. Den växande kritiken mot Vladimir Putin gör att hans behov av att att peka ut en syndabock växer. Bedömningen görs av den amerikanska tankesmedjan Institute for the study of war (ISW).

Den som löper störst risk att offras för stridsnederlagen är försvarsminister Sergej Sjojgu, enligt ISW:s senaste analys. Under onsdagen pausade Putin mobiliseringen av studenter med hänvisning till brister i försvarsdepartementets hantering. Den direkta kritiken av departementet innebär en indirekt kritik av försvarsminister Sjojgu, skriver ISW.

Även från kretsen runt Putin kommer nu indirekt kritik mot försvarsministern: – Alla ryssar vet att försvarsdepartementet ljuger, säger överste Andrej Kartapolov, ordförande för underhusets försvarskommitté, i en statlig nyhetssändning.

De ryskockuperade områdena i Ukraina krymper för varje dag och om Vladimir Putin förlorar slaget om Chersons huvudstad vore det ett hårt slag för den ryske presidenten.

Ryssland har också tillkännagett att de från och med räknar Europas största kärnkraftverk Zaporizjzja som ryskt. Därmed avslöjar Vladimir Putin att han är en stortjuv.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Vem offrar Putin för att rädda sitt eget skinn?

 1. Jovisst har han problem, och ingen kan han rådfråga, för de ljuger allihop, precis som Putin.

  11
  1
  • En intressant fråga men det finns ingen retur för Putin!!
   Han är död den enda frågan är hur många han tar med sig?

   7
   2
 2. Putin har avsatt flera generaler och befälhavare, och kanske nu även
  försavarsministern,, men det är kanske så att den Ryska krigsmakten
  är inte bättre än så, det är mycket buller o Bång, men resultatet klent?

  6
  2
 3. Rubriken innehåller samtidigt en motsatt fråga än den naturliga.
  Vem eller vilka runt Putin kommer offra honom för att rädda sina egna skinn. För att slippa lynchas vid revolt, från att livet ut vara paria i väst?

  9
  4
 4. Säpo tycks ha plockat upp delar av sprängladdningarna vid North Stream (vilka andra spår kan ha säkrats?). Gissar att det är delar tillverkade i USA eller Ukraina. Ryssarna kan knappast ha använt egna prylar som går att spåra…

  20
  8
  • Fråga Institute for the study of war. De kanske var med om att plantera ut smällarna.

   9
   18

Kommentera