Ryssland vet inte hur gränsen ska dras

UKRAINA. Vladimir Putin lovade i fredags att ”skydda” de fyra annekterade regionerna i Ukraina ”med all kraft och alla medel” som står till Rysslands förfogande. Men bara några dagar senare säger Kremls talesperson Dmitrij Peskov på måndagen att det ännu inte är bestämt hur de nya gränserna ska dras.

Ukraina med länen Luhandsk, Donetsk, Zaporizjzja och Cherson som Putin annekterat och ska tillhöra Ryssland trots att Ryssland inte har kontroll över områdena och i strid med all internationell rätt.

Uttalandet kan ses som ett sätt att underminera Putins kärnvapenhot och därmed inte behöva agera på det, skriver The Guardians Moskvakorrespondent Andrew Roth på Twitter.

”Hela poängen med att ’annektera’ territoriet var att säga ’vi kommer inte att kompromissa – stanna, annars skjuter vi’. Nu kan Kreml kompromissa genom att säga ’ah, just den delen var faktiskt inte Ryssland’.”

Financial Times Moskvakorrespondent Max Seddon skriver att Peskov i och med sitt uttalande medger att Kreml inte vet hur stora delar av regionerna Cherson och Zaporizjzja Ryssland annekterar och att det ska ses mot bakgrund av att Ukraina fortsätter att ta tillbaka ryskockuperad mark.

”Ryssland: Det här är våra nya statsgränser, alla attacker mot dem kommer att behandlas som en attack mot Ryssland. Också Ryssland: Vi vet inte riktigt vilka våra nya gränser är”‚ skriver Seddon ironiskt på Twitter.

-Pettersson tycker inte det där med gränser är något problem. Gränsen mellan Ukraina och Ryssland ska där den gick innan 2014 och som Ryssland erkänt i flera internationella och bilaterala avtal.

Ukraina har tagit tillbaka betydande områden, bland annat i Cherson, sedan Putin förkunnade annekteringen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ryssland vet inte hur gränsen ska dras

 1. Det är ju säkert att ukriana kommer att k4äva en buffert zon på kanske tio mil .minst men troligen kör man norr ut och avskärmar Moskva !!! Det är nästan ett måste man kan inte lämna detta landet med en massa kärnvapen utspridda i ? Landet är jätte stort . Och skulle man kapitulera då kommer det ofelbart att regna kärnvapen ett antal år senare !

 2. Problemet för ryssarna verkar vara att all den där ” med all kraft och alla medel” verkar saknas.
  Vi får väl se hur det går med mobiliseringen. Ukraina har också problem, även om man har framgång på fältet. Enl uppgift kostar kriget 50 miljarder i veckan.
  Blir de EU medlem kommer det att belasta även vår redan ansträngda ekonomi

  11
  5
 3. De kan dra gränsen 100 meter runt Kreml, så kan Putin sitta där och titta ut på den fria världen utanför hans lilla skitrike tills han dör.

  25
  7
 4. Att Ukraina kommer att slänga ut Ryssarna började bli sannolikt när den ryska konvojen mot Kiev körde fast. Sedan länge råder det dock inte längre någon tvekan om saken. Det är bara Putin som inte fattar (och ett par gamlingar på bloggen).

  31
  10
 5. Lite pinsamt för Putte att han förklarar annekteringen av Luhansk som ett faktum och nästan dagen efter kommer ännu ett stort ukrainskt genombrott som snart parkerar ukrainska stridsvagnar på stortorget i Luhansk.

  37
  10

Kommentera