200 skolor kan tvingas stänga efter lärarbrist

SKOLAN. På kort tid har det införts skyddsstopp på två skolor i Kiruna på grund av att det saknats lärare. Nu larmar lärarfacken att över 200 grundskolor i Sverige kan vara i riskzonen för nya stängningar. Lärarförbunden kräver nu att staten tar tag i problemen, skriver Läraren.

Enligt Skolverkets statistik saknas 22 500 legitimerade lärare i grundskolan i Sverige. Svårigheten att rekrytera i Kiruna beror till stor del på bostadsbristen.

-Pettersson säger att det finns naturligtvis flera orsaker till att det fattas lärare i skolorna. En är Ecklesiastikdepartementet som togs över av Socialdemokraterna 1917 och S har med få undantag haft kontrollen sedan dess. Den 31 december 1967 ändrades namnet utbildningsdepartementet. Olof Palme var den sista som innehade titeln ecklesiastikminister och blev först med titeln utbildningsminister.

En annan anledning som påverkar skolor och allt annat i samhället är massinvandringen. Det verkar som politikerna tror att det går att ta emot två miljoner invandrare på 20 år utan att det märks. Några konsekvensanalyser har aldrig gjorts vad jag vet.

I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, tilliten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv. Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “200 skolor kan tvingas stänga efter lärarbrist

 1. Ja och dom borgeliga har inte tillträtt ännu, så vem ska du skylla PÅ??

  Jag greder när jag hör och ser GÖRAN GREIDEDR!

 2. Om twitteridioterna i Sosseregeringen gjort det de är valda för hade den här situationen aldrig uppstått.
  Detta är bara toppen av ett isberg. Nu när proppen gått ur kommer misskötseln att avslöjas inom en mängd områden .
  Och Löfvens skugga vilar över det hela .
  DET ÄR DÄRFÖR SÅ MÅNGA SVENSKAR GLÄDS ÅT VALRESULTATET .
  Till och med Greider säger att det är fel .
  Och då är del allvarligt .

  14
 3. Pettersson o yup sammanfattar problemet lysande , mer behöver inte sägas . Tack så mycket
  Mvh Sjöström

  14
  • INSTÄMMRR med Pwter S.
   Dessa ord ”I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt” skall huggas I sten av de som inget förstått.

   13
 4. Nu väntar vi bara på att tok-vänstern skyller det på friskolorna som ”stjäl” lärare. Finland har ca 150 lärare/1000 barn medan Sverige har 197 lärare/1000 barn (näst högst i EU). Svenska skolans (och offentliga sektors) löpande kriser på alla områden beror uteslutande på att politiker belönar misslyckanden. Ju sämre en skola lyckas, ju fler pengar får de. Ställ krav, sparka om kraven inte nås.

  17

Kommentera