Försöka tala vett med Vladimir Putin

FÖRSTÅND. USA och dess allierade hoppas kunna samla det internationella samfundet för att skicka ett omisskännligt budskap till Vladimir Putin: Att använda kärnvapen skulle föranleda ett förödande ekonomiskt och diplomatiskt svar, även från Rysslands vänner. I synnerhet inom Joe Bidens administration höjs allt fler röster för att man ska försöka få Kina och Indien att ”tala vett” med Vladimir Putin så att han inte ska använda kärnvapen i Ukraina, skriver Politico med hänvisning till källor.

Vladimir Putin, Narendra Modi och Xi Jinping

Kinas president Xi Jinping och Indiens premiärminister Narendra Modi pekas ut som de två världsledare som kan ha störst inflytande över Putin, enligt källorna.

Vi har påpekat det i en rad samtal med länder i den indopacifiska regionen – betydelsen av att tala med en röst mot användandet av kärnvapen i Ukraina, säger en källa inom USA:s utrikesdepartement.

Varken Vita huset eller USA:s utrikesdepartement har velat kommentera uppgifter om att försöka att få Kina eller Indien att utöva påtryckningar.

-Pettersson säger att kärnvapen ska inte användas i Ukraina eller någonstans. Att Putin ofta hotar andra med dessa vapen tyder på att det är något fel på honom…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Försöka tala vett med Vladimir Putin

 1. Kommunister lever efter sin egen agenda, och den agendan vill få i världen uppleva.
  Det som gör mig mycket oroad är människor här inne på bloggen verkar känna sympatier med Ryssland och Putin.
  Man vill ju tro att det är feltryckningar, men dessvärre finns det nog enstaka människor som gillar när Putin och hans armé slaktar kvinnor och barn urskillningslöst.
  Varför åker ni sympatisörer inte dit och hjälper Putin, ni kommer garanterat få tillgång till ett automatvapen och en liksäck till er hemresa.
  Tror omvärldens intresse aldrig varit större än idag att leverera moderna
  vapen för att en gång för alla krossa Putin och Ryssarna.
  Och vi är där inom kort, Putin kommer garanterat falla.

  30
  18

Kommentera