Ukraina gör långsamma framsteg

UKRAINA. Ukrainska militärenheter gör fortfarande långsamma framsteg i områdena runt floderna Oskil och Donets i nordost, skriver Storbritanniens försvarsdepartement i en lägesuppdatering.

Samtidigt bjuder Ryssland på allt hårdare motstånd, skriver de – sannolikt eftersom motoffensiven nu hotar ockupationen av Luhansk som troligen efter de så kallade folkomröstningarna kommer att upptas i Ryska federationen.

Tunga strider pågår samtidigt i Chersonregionen i söder, där har Ukrian stora förluster men ryssarna har fler och de ryska styrkorna på floden Dnipros östbank beskrivs som sårbara.

-Pettersson vill fortfarande att Sverige skickar Archer artilleri, Robotsystem 70 och stridsvagn 122B i lämpligt antal för fredens skull. Dessutom kanske det behövs vinterutrustning…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Ukraina gör långsamma framsteg

  1. Åh, de är inte så långsamma. Puttes propagandister flyr nu hals över huvud ut från Lyman, precis som de gjorde från Izium och Kupijansk – dessa personer är civila så de behöver inte stanna som soldaterna gör. Så de fungerar lite som råttorna ombord på skepp. När de sticker vet man att det snart går åt helvete snabbt.

    13
    8

Kommentera