Att fly från krig inget skäl för asyl – för ryssar

INVANDRING. Efter att Rysslands president Vladimir Putin meddelat att ytterligare 300 000 soldater ska rekryteras till kriget i Ukraina har tusentals ryssar lämnat landet. Nu spår Migrationsverket en ökning av ryska asylsökande i Sverige under hösten, skriver TT.

Ryssar som undviker mobilisering fortsätter att fly landet i massor – 10 kilometer långa köer av bilar vid gränspunkter

Om de får stanna är dock oklart. Massflyktsdirektivet som EU utfärdade i våras gäller enbart ukrainska medborgare eller ryssar som är anhöriga till ukrainska medborgare. Riktlinjer för hur ryska medborgare ska behandlas saknas ännu. – Att ogilla militärtjänsten eller vara rädd för att strida är inte ett flyktingskäl, säger Migrationsverkets rättschef Carl Bexelius.

Han påpekar att det är vad som händer om man återvänder som är kärnan i asylansökan.

Riskerar man ett straff som är så långt och så hårt att det helt enkelt är oproportionerligt då kan straffet i sig vara en grund för att beviljas asyl, säger Bexelius.

-Pettersson tycker det är märkligt. Afghaner, eritreaner, syrier med flera har fått asyl på grund av risken att få deltaga i krig. Ryssar riskerar 15 års fängelse om de protesterar mot kriget och tio år för att vägra göra militärtjänst.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Att fly från krig inget skäl för asyl – för ryssar

 1. För ryssar är bland annat Sverige ”första säkra land”. Det är INTE Sverige för någon annan grupp av ”flyktingar”. Migrationsverket måste omgående rensas ut från samtliga sozzifierade asylaktivister. Jag läste om en syrisk flyktingsmugglare som var efterlyst av Tyskland. Migrationsverket i Sverige beviljade honom svenskt medborgarskap.

  17
 2. ”Att ogilla militärtjänsten eller vara rädd för att strida är inte ett flyktingskäl”, säger Migrationsverkets rättschef.

  Samnytt har tagit upp och skrivit om helt andra flyktingskäl, där asyl har beviljats, t.ex. följande skäl:
  ”Afghanska kvinnor har rätt till skilsmässoasyl”
  ”Afghaner med hepatit B har rätt till asyl”
  ”Barnen i Gaza har rätt till asyl”
  ”Dålig cancervård i Kirgizistan ger rätt till asyl”
  ”Egyptens homosexuella har rätt till asyl”
  ”Ej arbetsför ålder ger eritrean asyl”
  ”Få möjligheter till försörjning ger 82-årig syrier asyl”
  ”Får asyl eftersom Irak inte infört homoäktenskap”
  ”Hastigt påkommen demens ger asyl”
  ”Hot från död exmakes familj ger änka asyl”
  ”Höftproblem ger par asyl”
  ”Libanes får homo-asyl eftersom mäktig kusin tänker straffa honom”
  ”Låg intelligens ger etiopisk kvinna asyl”
  ”Lång vistelse i Sverige ger nigerianskor asyl”
  ”Muskelsvaghet, förstoppning och assistansbehov ger asyl”
  ”Osäkra vägar i Etiopien ger asyl”
  ”Saknad förmåga till självständigt liv ger asyl”
  ”Skrev dåligt på IQ-test och får asyl som alternativt skyddsbehövande”
  ”Syrisk kvinna beviljas asyl pga graviditet”
  ”Uzbekistans handikappade homosexuella har rätt till asyl”,
  osv, osv….

  44
  3
  • Inte ett enda av de skäl som Pålsjö listar ovanfinns med i FN:s flyktingkonvention. Det är de självgoda djä*** asylaktivisterna på Migrationsverket som hittar på egna skäl. Rensa ut dem omgående.

 3. Vem fan ska kunna hålla koll på att det ”bara” mobiliseras 300 000. Antalsmässigt kan de lika gärna mobilisera det dubbla eller varför inte 1 miljon man, vem ska kunna kontrollera detta? De har redan bevisligen frångått ursprungsplanen med att kalla in både helt oerfarna eller väldigt gamla rekryter (många över 45 år och några t.o.m. över 55).
  Vem som får inkallelseorder verkar dock vara relativt slumpmässigt.

  18
 4. Så puttes terrorister ska få asyl men ukrainare som flytt kriget får inte asyl utan endast tillfälligt arbetstillstånd och ingen hjälp som SFI så de kan börja jobba.

  33
  10
  • Jaaa, jättebra förslag – vi skickar dit några miljoner somalier och menaiter, och får tillbaka arbetsvilliga välutbildade ryssar!

   22
   2

Kommentera