Lågt att skylla på Putin

ENERGIPOLITIK. ”Det är inte Putin som saboterat elsystemet, det har vi klarat av helt själva”, säger Ola Ringdahl, vd på Lindab med drygt 1000 anställda. Nu varnar han för att de ”absurda” elpriserna omöjliggör satsningar och att investeringar lämnar landet, rapporterar Tidningen Näringslivet.

Steget Efter

Elpriserna fortsätter att ticka uppåt. Under måndagen låg elpriset i södra Sverige, elområde SE4, på rekordhöga 5,8 kronor per kilowattimme, enligt data från elbörsen Nordpool. I elområde SE3 landade priset på 4 kronor per kilowattimme, medan elen i norra Sverige däremot handlades för runt 8 öre. Ett av de företag som drabbas av de höga elpriserna är Lindab Group, en internationell koncern som servar byggbranschen med ventilationslösningar. Lindab har 1100 anställda i Sverige med fyra fabriker och har sitt huvudkontor och största delen av sin svenska verksamhet i Skåne.

Den största påverkan just nu är att kostnaderna ökar kraftigt såklart. Men nu lurar även risken för blackouts runt hörnet, vilket är något vi måste tänka på. Den svenska industrins konkurrenskraft har tidigare byggt på tillförlitlig elförsörjning, och relativt låga elpriser, nu har vi varken eller. Det är en katastrof för svenskt näringsliv, säger Ola Ringdahl, vd på Lindab.

– På bara några år har våra elkostnader ökat med flera hundra procent, vilket innebär många miljoner som vi drabbas av i form av ökade kostnader.

Läs vidare…

-Pettersson läser Den svenska industrins konkurrenskraft har tidigare byggt på tillförlitlig elförsörjning, och relativt låga elpriser, nu har vi varken eller. Det är en katastrof för svenskt näringsliv, Ringdahl hade kunnat lagt till att det svenska välståndet också vilar på tillförlitlig elförsörjning till låga priser…

Vi får tacka de ansvariga politikerna och de oansvariga journalisterna som inte sagt ifrån…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Lågt att skylla på Putin

 1. Riksdagen har fört en hatpolitik mot sina väljare. Efter avtjänad mandatperiod belönas de med internationella uppdrag…
  …en ganska säker gissning är att de som delar ut de internationella uppdragen ligger bakom och har drivit på riksdagens hatpolitik.

  #hatpolitk – en politk som förs mot svenskar av de som hatar Sverige!

  23
   • Nej, det ä bara vänstersidan som gör det. Det är S och De Gröna Khmererna som har skapat samtliga problem vi har i Sverige, tidigare med hjälp av samtliga riksdagspartier utom SD.

    8
    1
   • Ja det var ju lätt ? Varför stängde regeringen
    ( riksdagsmännen) av EL försörjningen i Sverige?
    Behöver du veta något mer

 2. En period till med Bolund/Stenevi hade gjort att Sverige hade blivit tvångsförvaltat.

  Håll dessa båda katastrofer långt ifrån maktens korridorer, så att inte hela
  näringslivet går omkull och tiotuentals blir arbetslösa?

  33
 3. Om det går så långt som Extraval och det blir kanske i januari,, då när folk fått känna av Effektbrist höga elpriser bränslepriser konkurser som gör folk arbetslösa p,ga företag inte klarar elräkningarna då måste man väl för jösse namn Intenormalbegåvade stödrösta på MP och S borde sjunka som en gråsten likt C och L? och SD kommer öka ännu mer

  29
  1
 4. Det värsta är att detta är inte dumhet utan utfört med kallt och berått mod av Magdalena Andersson och miljösektens galningar.

  52
 5. Hoppas det värmer hjärttrakten på arkitekterna av de i söder förstörda elsystemet.
  Per B och hon som tror hon vet, njuter nu av vad de ställt till med.

  38
 6. Mp och (S) är skyldiga och ansvariga för dagens elsituation. Ingen annan!
  Magdalenas löjliga propåer om ”Putinpriser” är bara pinsamma.
  Hur tänker man när man lägger ner fungerade kärnkraftverk? Är makten så berusande att man helt tappar omdömet? På vilka andra områden har de i smyg gjort liknande?

  55
 7. Man kan undra om hur många miljoner eller miljarder kronor som kastats i sjön, för att skydda örnar, andra fåglar samt fladdermöss och andra djur, nu när man installerar regelrätta köttkvarnar som dödar dessa djur systematiskt och i massor.

  61
  1
 8. Ja det var den gamla regeringen med Miljöpartiet som är ansvariga för el priserna..
  Och det kommer att generera enorma kostnader inflation arbetslösheten ?
  Det är väldigt besvärande att sittande regeringen kan ställa till sådana problem . Bara för att jävlas

  Men det är väldigt svårt att ge igen den mentala funktioner tycks inte fungera i vissa sossialistika partin

  48
  3

Kommentera