4 thoughts on “Dagens Fråga

 1. Den gamle landsfiskalen delade upp befolkningen i två grupper; gripna och ännu ej gripna. På samma vis delar USA:s lagstiftning upp människor i medborgare och icke medborgare. Medborgare har ett relativt starkt konstitutionellt skydd och amerikanska myndigheter kan inte bara hur som helst spionera på dem.

  Det bland annat visade sig att vänsterlutande federala befattningshavare med falska underlag lyckades få tillstånd att spionera på Trumps presidentvalskampanj. Det finns också exempel på hur federala myndigheter har tagits andra länders säkerhetstjänster till hjälp för att kringgå lagstiftningen. Förutom det så har man spionerat på andra länders statsråd. Det blev en stor skandal när det blev känt att USA hade avlyssnat tyska politiker bland annat Merkel.

  I Danmark pågår en annan skandal då säkerhetstjänstens tidigare chef avlyssnats i sitt eget hem och åtalas för att han där pratat om det danska spioneriet mot svenska politiker. Edward Snowden gjorde både USA och världen en tjänst när han avslöjade de grova olagligheterna. Hans flykt undan orättvisan i USA visar också på hur långa tentakler den har. Istället för att jaga och baktala Snowden borde han bli beviljad immunitet och bli kraftigt medaljbehängd samtidigt som förbrytarna inom statsapparaten skulle straffas med så stränga straff som lagen medger. Jag förstår att 94% av de röstande i Washington D.C. är livrädda för Trump och vad hans presidentskap skulle föra med sig för dem och deras familjer.

  12
  4
 2. ”Snowdens ryske advokat säger att han inte kommer att ingå bland dem som mobiliseras för att strida i Ukraina. Anledningen är att han inte har tidigare erfarenhet från ryska armén”.
  – Ryssland använder honom och Putin tackar. Biden måste visa att Sbowden är Persona Non Grata och ta hela familjena amerikanska medborgarskap ifrån dem.

  2
  7

Kommentera