Putin hotar med kärnvapen igen

UTRIKES. Kärnvapenhoten från Kreml ska tas på största allvar. Det säger Rysslandskännaren Gudrun Persson i SVT:s ”Agenda”. Hon nämner att sådana hot inte bara kommit från president Vladimir Putin, utan även utrikesminister Sergej Lavrov.

Vladimir Putin måste stoppas

Det är skillnad mellan att uttala hot och faktiskt gå från ord till handling, säger Persson, som ändå ser läget som ”mycket allvarligt”.

Det understryker hela tiden att det handlar om att Ryssland genom hot och våld försöker påtvinga andra länder sin vilja.

Hoten innebär samtidigt en ”högriskpolitik” från den ryska ledningen, dels vad gäller Putins ställning på hemmaplan, och dels synen på honom internationellt.

Angående Putins annonserade mobilisering, och det som Ryssland kallar för folkomröstningar i ockuperade områden, säger hon att det är en ”direkt konsekvens” av att Ukraina nyligen haft framgångar på slagfältet.

-Pettersson säger att den kriminella terroristen Vladimir Putin vill skrämma världen med kärnkraftsutpressning, men det går inte att backa, då fortsätter han med nästa land. Putin måste bort…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Putin hotar med kärnvapen igen

 1. Puttes hot är verkningslösa eftersom chansen att det kommer att inträffa är minimal. Även om ordern skulle gå ut är det stor risk att t.ex. det Iskanderförband som plockar fram sina kärnvapenbestyckade robotar råkar ut för en rökningsolycka där någon råkar tutta eld på det högexplosiva förrådet.
  Om det inte skulle inträffa så är det en risk att roboten ramlar tillbaka ner över utskjutningsplatsen och därefter detonerar – vilket då blir frågan om personalen tänker avfyra den till att börja med eller om alla i personalen plötsligt utvecklar en allvarlig sjukdom och går hem.

  Skulle de mot förmodan faktiskt avfyra den mot ett mål i Ukraina så kommer de enda målen som de kan träffa vara civila städer. En iskanderrobot skulle göra rejäl skada mot ett tidigare skonat mål men den skulle inte ha någon större chans att träffa ett viktigt mål som Kiev eller liknande då dessa är skyddade av avancerade luftvärnssystem idag.
  Alltså kommer Putte skjuta mot en stad som är av strategiskt ointresse men sedan tidigare oskadad.

  De civila dödsoffren kommer att räknas i 1000-tals eller kanske till och med 10 000-tal. Vilket kommer att vara fruktansvärt. Men det kommer inte att avgöra kriget, Ukraina kommer inte att sluta slåss och inte heller resten av den demokratiska världen.
  Vad som antagligen kommer att hända är att alla förbud mot vapenexport och användning kommer att lyftas från Ukraina – de kommer att få långdistansvapen för att kunna slå till mot alla mål var de än befinner sig. Ryskt territorium kommer inte längre att räknas som förbjudet område för ukrainsk militär vid användning av utländskt material.

  Dessutom kommer ett motangrepp som slår ut strategiska och taktiska viktiga mål i Ryssland. Detta kan vara vad som helst. Vi har sett från tidigare amerikanska vedergällningsattacker vid användning av massförstörelsevapen att listan är varierande. Men jag skulle gissa att Putte kan säga adjö till sina bombplan, militära flygbaser samt eventuella robotbärande fartyg som fortfarande flyter i Svarta Havet.

 2. Ja idioten Putin börjar bli jobbigt det är uppenbart att det är tid att stationeras kärnvapen i Ukraina..
  Dessutom är det dags att kärnvapenbestycka Finland och baltstaterna kortaste vägen från NATO till Moskva.
  Synd att Östersjön är för liten för att dölja kärnvapen bärande ubåtar

  3
  2
 3. Media borde sluta kalla Putler för president. Pettersson har gett honom det rätta namnet:
  den kriminella terroristen!

  12
  4
 4. Har och hot är inte bra.
  Gudrun Persson med bakgrund inom statliga myndigheter känns inte speciellt trovärdigt, känns som ett uppdrag från regeringen och riksdag att uttala sig i media.
  Lite som Emma Frans varning.

  8
  7
 5. Hat och hot från Ryssland är inte bra
  Hat och hot från EU är dock bra.
  men Ursula har ju inga kärnvapen att leka med

  19
  9

Kommentera