Saab får order på service för Gripen C/D i Sydafrika

FÖRSVARSINDUSTRI. Saab har fått ett supportkontrakt för Gripen C/D i Sydafrika gällande service och underhåll. Ordern är värd 333 MSEK (MZAR 532) över tre år.

Sydafrikanska Gripen C/D Bild: SAAB

Avtalet sträcker sig över tre år, 2022 till 2025, och innefattar service, reparationer, och underhåll av flygplanen, samt mindre uppdateringar och underhåll av stöd- och träningssystem inom det sydafrikanska flygvapnets Gripen-system.

Sydafrika opererar sedan 2008 Gripen C/D och är Saabs första exportkund på Gripen.

  • Det är mycket glädjande och tillfredsställande att vi nu är i mål med ett nytt supportavtal så att vi på bästa sätt kan stödja våra kunder i deras operationella behov, säger Åsa Schöllin, chef för Saabs affärsenhet Gripen Sustainment.

Gripen C/D är idag ryggraden inom flera flygvapen runtom i världen och kommer att vara det i många år till. Det är ett mycket modernt så kallat multirole-flygplan som kan skifta mellan flera olika roller i luften. Gripen C/D bidrar till att skydda det suveräna luftrummet och självständigheten för över 150 miljoner människor i fem länder på tre kontinenter. Gripen C/D har framgångsrikt deltagit i air policing-uppdrag och NATO-ledda övningar, såväl som flera andra övningar världen över.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Saab får order på service för Gripen C/D i Sydafrika

  1. Ja det är ju jätte bra man dessa vapen måste ju provas för att se till så dom fungerar särskilt underhåll så kul hålen sätts igen!! Och det kan man faktiskt göra i dag på ett mycket realistiskt sätt det är bara att åka till Ukraina!

    2
    1

Kommentera