Ryssar köar för att lämna landet

UTRIKES. Bilköerna forsätter att ringla sig långa vid Rysslands gränsövergångar, och många tvingas vänta i över ett dygn på att lämna landet, skriver The Guardian. Filmer som publicerats i sociala medier visar hur ryssar försöker undvika köerna genom att transportera sig på skotrar och cyklar.

Jag har väntat i min bil sedan torsdag eftermiddag. Alla är oroliga att gränsen kommer vara stängd när man väl kommer fram till den, säger Anton, som inte vill uppge sitt efternamn.

Reservisten Ivan lyckades lämna landet i torsdags och befinner sig nu i Belarus. 

Jag stödjer inte det som händer, så jag bestämde mig för att lämna direkt, säger han till CNN.

Den ryska gränsen förblir öppen för tillfället, men det finns en utbredd rädsla för att president Vladimir Putin kommer att införa krigslagar i ett försök att förhindra människor att lämna landet.

Västvärldens ledare är fortfarande oense om hur man ska betrakta de ryssar som flyr mobiliseringsorden. På fredagen öppnade Tyskland för möjligheten att häva reserestriktioner för ryska invånare för att underlätta flykten.

-Pettersson säger att det blir svårt för Putin att bygga en “Berlinmur” runt Ryssland…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ryssar köar för att lämna landet

 1. Det som är viktigt är vilka länder dom åker till ? Det är få länder som är civiliserade då flesta åker till olika jihad länder och det är ju det samma som muslimska länder.

 2. Hur förklarar rysstrollen detta fenomen ? Ryssar som inte vill bidraga till att denazifiera och demilitarisera Ryssland, hur kan detta förekomma i rysstrollens idealiska land ?

  19
  4
 3. Undrar om den ryska ledningen tänkt igenom detta? 300.000 till Ukraina. Givetvis deserterar de flesta. Troligen beväpnas dessa av Ukraina och skickas tillbaka till Ryssland. Tänk scenariot med 200.000 beväpnade ryssar i Ryssland som hatar Putin och antagligen får stöd av befolkningen.

  14
  5
 4. Någon som tycker det är konstigt ?
  Vem vill bo i ett kommunistland med en sjuk diktator.
  Dåligt med mat och uteblivande samhällsfunktioner.
  Dessutom risken att bli inkastad i ett krig man inte har att göra med.

  22
  6
 5. Ja eller så kunde manbeväpna dom och skicka tillbaka.
  Det är ju bara en liten grupp ryssar som vill kriga i Ukraina mest bestående av Putin och KGB! Alla andra är inte intresserade av att delta i puttra lrig

  12
  5
 6. Men om då många Ryssar vill lämna landet så kunde ju dom Ryssar i Ukraina som
  vill vara Ryssar flytta till Ryssland, och Putin kunde ställa in och lämna Ukraina!

  17
  8

Kommentera