Olagliga ”folkomröstningar” startar i dag

UKRAINA. Nu börjar förberedelserna i fyra ryskockuperade territorier i Ukraina för de ”folkomröstningar” som Ryssland utannonserat, trots att dessa är ett brott mot folkrätten och fördömts av nästan hela världen .

Omröstningarna i regionerna Luhansk, Donetsk, Cherson och Zaporizjzja ska handla om att anslutas till Ryssland, och de ska pågå mellan fredagen och tisdagen.

Det hela tolkas av omvärlden som en förevändning för Ryssland att annektera områdena. Ukraina har tydliggjort att man kommer att vägra att erkänna eventuella resultat från omröstningarna.

-Pettersson säger att Vladimir Putin verkar inte bry sig om internationella och bilaterala avtal, inte ens dom han har undertecknat själv. Putin är kriminell.

Folkrätten omfattar en mängd internationella avtal, traktater. Här listas de mer kända.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Olagliga ”folkomröstningar” startar i dag

 1. Putina en liten skit med drömmar om att vara Tsar över ett stort landområde.
  Den lilla kroppen har tydligen varit utsatt av en lätt hjärnblöding.
  Hans svängande med armarna är nu endast vänster arm, höger hänger stilla.

  14
  13
 2. Hoppas att Ukraina spränger vallokalerna. De har infiltratörer i alla dessa områden så de vet var dessa lokaler är och artilleri samt HIMARS som når dem. Alternativt spränger de lokalerna som ska räkna samman alla röster under räkningen.

  Inte för att det kommer att göra någon skillnad då röstresultatet är 78% deltagande och 83% som röstade ja för att bli en del av Ryssland.

  11
  7
  • Niklas R:
   Denna gång har du nog gissat rätt !!
   I gårdagens Nyheter från ARD intervjuades (kanske av misstag) en c:a 60-70 årig dam från östra Ukraina.Hon var överlycklig att det nu skedde något som kan få slut på skjutandet o dödandet.
   Själv berättade hon,att hennes familj bott i källaren sista halvåret,för att skydda sig mot artilleribeskjutningen från den Ukrainska armén…
   Undrar om inte fler i detta stora område upplevt det samma ?
   För alla dem är kanske rent av omröstningen,en välsignelse…..

   10
   7
   • Vad beträffar Donetsk och Luhansk som levt under 8 år av ukrainsk beskjutning så är valutgången kassaskåpsäker.
    Att dom vill ansluta sig till Ryssland är helt och hållet Ukrainas eget fel.
    Beträffande Cherson och Zaporizhia är utgången inte lika säker, personligen tycker jag att en folkomröstning om dessa områden borde vänta tills konflikten är över.

    5
    7
   • Mikael, du vet väl att bara c:a en tredjedel av Donetsk och Luhansk var ockuperat av Ryssland och separatisterna innan den 24 februari 2022.

    Dessutom är etniska ryssar i minoritet i hela området som kallas Donbass. Jag är långt ifrån säker på att den ryska sidan skulle vinna ett rättvist val.

    Det hölls folkomröstning i hela Ukraina 1991, inklusive Donbass och Krim. Då ville drygt 90 procent inte ha något samarbete med Ryssland.

    6
    8
   • Kreml vill vara lite försiktigare den här gången, därav kommer de att säga att runt 78% av de röstberättigade röstade och inte över 83% som de påstod vid Krim-omröstningen.
    De kommer även att vara lite mer restriktiva med antalet ja-röster utan att gå under en kvalificerad majoritet så någonstans runt 83% har Kreml bestämt att antalet ja-röster ska vara. De socialistiska 97,5% som ja-sidan fick i krimomröstningen skars sig lite väl mycket i resten av världen därför kommer Kreml minska lite på siffrorna denna gången.

    Om du är av annan åsikt var god och gör din egna gissning på vad Kreml kommer att sätta för siffror. Kan vara kul att se vad folk tror att Kreml kommer att göra.

    3
    3
 3. Presidentvalet i USA var väl en av dom absolut största skandaler historien har skådat!
  Här fuskades det fram en dement socialist till landets högsta ämbete!
  Donald Trump ledde hela tiden överlägset valet i hela landet ända tills dom sista timmarna när det plötsligt uppenbarade sig ”nya” postsäckar med röster som då avgjorde valet till Bidens fördel.
  Trump och hans advokater protesterade naturligtvis mot fusket, men tystades av Bidens skurkar.

  Och nu förföljer dom även Trump:s familjemedlemmar.
  Trakasserier som naturligtvis har politiska motiv och är riktat mot Trump.
  Det som nu sker i USA sker i bästa sovjet-stil.
  Hur mycket ska skurken Biden och hans kumpaner hinna förstöra innan USA får en ny och normal president?
  Mitt hjärta blöder för Donald Trump och hans familj som tvingas utstå alla dessa hot och förföljelser, trakasserier och jävelskap bara för att han var en ärlig president som alltid höll sig till sanningen, fattade riktiga beslut som var bra för landet och på ett tidigt stadium också genomskådade media:s ruttna och falska agenda.

  29
  3
  • Bevara Sverige svenskt:
   Nu punkterar du drömmen hos många av bloggens ”kommentatorer”…. USA är kanske inte den ideala stat,som många tycks tro ?
   Såg i går en avsnitt med Biden i FN. Han fick ledas fram till pulten för att läsa upp raderna som stod på hans lapp.Verkade nästan som om han var svårt sjuk !

   19
   2
 4. Att ens tänka tanken att genomföra folkomröstning i ett annat land är både vidrigt och kriminellt. Diktatorn har talat igen. De som är ryssvänliga kan väl bara packa och dra till Ryssland? Gäller även vissa här.

  15
  7
 5. Nja att fråga folk vad man tycker om något är ju inte fel…..
  Trist blir ju om något av de inblandade (Ukraina och Ryssland) länderna struntar i valresultatet

  20
  14
  • bjornwiklund, Du är skojig du! Eller vill du bara skämta? Allt annat än en stor seger för Fascist Ryssland är helt uteslutet. Skönt att se att INTE alla går på fascisten Putins finter. Nu hoppas jag Fascist Ryssland isoleras från övriga världen likt Nord Korea.

   Betänk också att Ryssland tidigare sade sig stå upp mot fascismen och nu är de helt plötsligt fascistiska själva. Eller som George Orwell myntade det ”NÄSTA TIDS FASCISM KOMMER FÖRKLÄDD SOM ANTI-FASCISTER”

   12
   11

Kommentera