Diakon jämförde Moderater med nazismen

INRIKES. Diakonen och konfirmandledaren Paul Forssander i Nässjö skrev ett inlägg på Twitter där han drog paralleller mellan moderatledaren Ulf Kristersson och 30-talets nazister, skriver tidningen Dagen.

Paul Forssander

Nu har Forssander fått be judiska ungdomsförbundet om ursäkt och han ber även Kristersson om ursäkt.

“Du är inte nazist och du är inte Hitler”, säger han om Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson uttalanden om invandringens problem fick en diakon i Svenska kyrkan att jämföra honom med Hitler.

-Pettersson säger att Svenska kyrkan använder ett trevligt språk…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Diakon jämförde Moderater med nazismen

 1. Vilken sjuk en! Så säger man bara, om man har något själv att dölja! Det kallas projicering.

  Det bevisar bara hur dekadent och förfallen svenska kyrkan är!

  Se bara på Antjes Jakelen, forna ärkebiskopens alla vänsternazistturer.

  Jag säger bara: “ta först ur bjälken ur ditt eget öga, innan du tar grandet ur din nästa öga”.

  13
  1
  • Det är inte kyrkan, och det traditionella budskapet, det är fel på, utan det förvridna vänstermaximerade avgrundsfolk, som idag befolkar dess styrelser!

   13
   1
 2. Om det fanns/finns en Gud, varför ser världen ut idag som den gör med krig/fattigdom/svält och jävelskap.
  Sitter bara i de hjärnsvagas fantasi som springer runt i cirklar utan mening/ansvar med livet och tror på andliga väsen, tragiskt.

  10
  4
 3. Förfallet inom Svenska Kyrkan fortsätter som vanligt, det visar denne Amatörjesus
  på, att jämföra Svenska politiker med Nazister visar bara på att han förmodligen
  är rent ut sagt dum i huvudet eller en ingrodd Socialist, dom är så vana att rapa upp
  att alla som inte har samma åsikter som dom själva automatiskt blir Nazister.

  Vi har haft en Ärkebiskop som har varit Islamkramare trotts att hon skulle företräda
  Kristendomen, fan vet om efterträdaren är annorlunda. Sen har vi lebborna i
  Stockholms församlingar som gör allt för att vara odemokratiska.

  34
  1
 4. Vad kan man förvänta, hans chef är gammal LO-ordförande. Och den typen av präst är inte troende utan mer en godhetsknarkare, så någon “högre chef” kan han inte se att han har.

  23
  1
 5. De ”goda o skenheliga” har fått ett ansikte. Dessa frimicklare som lever i sin egen verklighet så fjärran från vad vi vanliga ser varje dag. Allah akbar till Allah dessa ……….!

  22
  1
 6. Uppenbarligen har han inte läst sin bibel. Det sista citatet inte minst.

  Men när fariséerna fingo höra att han hade stoppat munnen till på sadducéerna, samlade de sig tillhopa; och en av dem, som var lagklok, ville snärja honom och frågade: »Mästare, vilket är det yppersta budet i lagen?» Då svarade han honom: »’Du skall älska HERREN, din Gud, av allt ditt hjärta och av all din själ och av allt ditt förstånd.’ Detta är det yppersta och förnämsta budet. Därnäst kommer ett som är detta likt: ‘Du skall älska din nästa såsom dig själv.’ På dessa två bud hänger hela lagen och profeterna.» (Matteusevangeliet 22:34–40)

  Då trädde en av de skriftlärde fram, en som hade hört deras ordskifte och förstått att han hade svarat dem väl. Denne frågade honom: »Vilket är det förnämsta av alla buden?» Jesus svarade: »Det förnämsta är detta: ‘Hör, Israel! Herren, vår Gud, Herren är en. Och du skall älska Herren, din Gud, av allt ditt hjärta och av all din själ och av allt ditt förstånd och av all din kraft.’ Därnäst kommer detta: ‘Du skall älska din nästa såsom dig själv.’ Intet annat bud är större än dessa.» Då svarade den skriftlärde honom: »Mästare, du har i sanning rätt i vad du säger, att han är en, och att ingen annan är än han. Och att älska honom av allt sitt hjärta och av allt sitt förstånd och av all sin kraft och att älska sin nästa såsom sig själv, det är ‘förmer än alla brännoffer och slaktoffer’.» Då nu Jesus märkte att han hade svarat förståndigt, sade han till honom: »Du är icke långt ifrån Guds rike.» Sedan dristade sig ingen att vidare ställa någon fråga på honom. (Markusevangeliet 12:28–34)

  Men en lagklok stod upp och ville snärja honom och sade: ”Mästare, vad skall jag göra för att få evigt liv till arvedel?” Då sade han till honom: ”Vad är skrivet i lagen? Huru läser du?” Han svarade och sade: ”’Du skall älska Herren, din Gud, av allt ditt hjärta och av all din själ och av all din kraft och av allt ditt förstånd och din nästa såsom dig själv.’” Han sade till honom: ”Rätt svarade du. Gör det, så får du leva, (Lukasevangeliet 10:25–28)

  I haven hört att det är sagt: ‘Du skall älska din nästa och hata din ovän.’ Men jag säger eder: Älsken edra ovänner, och bedjen för dem som förfölja eder, och varen så eder himmelske Faders barn; han låter ju sin sol gå upp över både onda och goda och låter det regna över både rättfärdiga och orättfärdiga. Ty om I älsken dem som älska eder, vad lön kunnen I få därför? Göra icke publikanerna detsamma? Och om I visen vänlighet mot edra bröder allenast, vad synnerligt gören I därmed? Göra icke hedningarna detsamma? Varen alltså I fullkomliga, såsom eder himmelske Fader är fullkomlig.» (Matteusevangeliet 5:43–48)

  Själv tror jag inte på Bibeln men vi svenskar har marinerats i tusen år i de kristna moral- och etiklärorna. Till skillnad mot vissa andra abrahamistiska religioner.

  10
  • Jesus, rörde sig bland och värnade de utsatta, som var hånade och bespottade av etablissemanget! Exempelvis publikaner!

   Om Jesus hade levt idag, HADE HAN RÖRT SIG BLAND, OCH VÄRNAT OSS GENTEMOT MAKTEN, OCH SVENSKA KYRKAN!

   ELLER VARFÖR TROR NI HAN BLEV KORSFÄST, OM INTE JUST FÖR DETTA!

  • Och vad är socialism? Enligt Lenin ett förstadium till kommunismen. Och vad är kommunism? En ideologi som kostat 125 miljoner människor livet vilket överträffas bara av islamismen.

   26
 7. Kom ihåg att diakonen är vidskeplig och tror på andar, gudar, djävlar, änglar, evigt liv uppe i himmelen och gud vet vad. Han tycker antagligen det är dumt att tro på tomtar och troll…
  Inget att lyssna på, skratta åt honom istället!

  27
 8. Naziststämpling av politiska motståndare, är utbredd bland vänsterslöddret. Ett resultat av trångsynthet och indoktrinering från bl.a skolan. Man kan även misstänka vissa mentala begränsningar.
  Kyrkan har, med sin naivitet, tillhört vänsterns kärntrupper och är definitivt inte ”svenska folkets kyrka”. Kyrkans högsta företrädare, har klart deklarerat sina sjuka ståndpunkter under lång tid.
  En uppmaning: Du som inte sympatiserar med vänsterns irrläror, gå ur svenska kyrkan.

  33
 9. Vi har sett det tidigare. Det går inte att acceptera hur Sveriges befolkning röstat i valet. En del folk från motståndarsidan vet inte vad de skall ta sig till. Då blir det att formulera sig på det sättet.

  35
  • Antje Jackelen har sina lärjungar .
   Tidigare verkade kyrkan för kärlek och förståelse mellan människor.
   Men tiden är tydligen förbi .
   Känns som en avkragning är aktuell.
   Men vi är några miljoner som skådat ljust .
   Bringa it on, Ulf .

   30
  • Peter
   Slappna av, SD och kompani har vunnit valet, var med och kräv billigare bensin, el, mat sänkt skatt och utvisning av utländska brottslingar.

   5
   1

Kommentera