Ryssland strider mot väst snarare än mot Ukraina

UKRAINA. Ryssland strider ”mot väst, snarare än mot Ukraina”, säger landets försvarsminister Sergej Sjojgu efter att president Putin beordrat delvis mobilisering, rapporterar Reuters med flera.

Sergej Sjojgu

De 300.000 reservister som kallas in utgör en procent av Rysslands ”enorma resurser” om 25 miljoner personer, hävdar ministern. Studenter och värnpliktiga omfattas inte av mobiliseringen, utan personer med ”tidigare militär erfarenhet”.

Sjojgu hävdar att de ryska förlusterna hittills i kriget är 5.937 – en mycket sällsynt rysk redogörelse för de påstådda egna förlusterna.

Det är en långt mindre siffra än de många tiotusentals ryska förluster som bland andra USA, Storbritannien och Ukraina anger.

-Pettersson säger att Rysslands strider mot sin egen misstänksamhet. När Sovjetunionen föll hade Ryssland kunnat gå samma väg som Baltstaterna, Polen med flera som idag är moderna väl fungerade stater i stället för att drömma om storhetstider med ett fattigt, förtryckt ryskt folk och hotade grannar.

Vladimir Putin har kallat Sovjetunionens upplösning för århundradets geopolitiska katastrof. Detta sade han redan 2005. Få förstod vad han menade, men i somras skrev Putin en essä med budskapet att Ukraina egentligen är en del av Ryssland, och dagarna före årets invasion talade han om samma sak. Putins drömmar hotar världsfreden.

Vladimar Putins drömmar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ryssland strider mot väst snarare än mot Ukraina

 1. Putin häver ur sig att väst vill försvaga Ryssland. Det är vad idioten själv sysslar med.

  10
  2
  • Bara dumheter fakta är att det är Ryssland som anfallit Ukraina och mördat civilbefolkningen!!
   Och detta är ett beteende som Ryssland har innom sin egen svär av sattelitstater ! Just detta är orsaken till NATO ett sätt för civiliserade stater att skydda sig .
   Och fakta är att det enda som väst gör är att förse Ryssland fiende med vapen som man alltid gort sen Koreakriget!
   Frågan är om rysslan har mage att använda kärnvapen i Ukraina i så fall kommer naturligtvis kärnvapen att levereras till Ukraina! Om några kärnvapen detonerar utanför den ryska trädde svären då kommer dom att få dubbelt upp!
   Några missförstånd på det

 2. “Studenter och värnpliktiga omfattas inte av mobiliseringen”
  Tro jag det. De har ju redan blåst förra årets och årets värnpliktiga i Ukraina och nästa års har väl precis mönstrat skulle jag tro.

  7
  4
 3. Delar till fullo åsikter som Kent har, vill dessutom tillägga att jag hoppas Ukraina med stöd av väst vunnit detta krig inom 3-6 månader. Varför ska ytterligare 300 000 ryssar bli kanonmat för en hjärnskadad diktators skull.
  PS
  Ni 10 som kryper omkring här och gör tummar ner för Ukrainas sak. Jag föraktar er inte bara för tummarna utan för att ni helt saknar argument och innehåll i diskussionen. Vissa människor bär sig bara så vidrigt åt. Avslutningsvis undrar jag bara om ni inte skäms?

  19
  11
  • Oj:
   Du måste inse att inte alla på vår Jord är av typen överintelligenta som du, o. några ytterligare “kommentatorer” på bloggen !!
   Vi andra kan ju inte veta allt om alla…..likt delar av er !
   F.ö. fick Stenbock lära under Physik-lektionerna,att allt har minst t v å
   sidor,vilken troligen gäller än idag ?

   11
   6
   • @stenbock
    Tack för kommentar. Jag uppskattar argumentation, även om detta inte handlar om fysik, utan om lagar, humanism och folkrätt. Hoppas du läste de kurserna också?
    Mvh
    OJ

    8
    6
 4. Den ryska galenskapen är bortom allt mänskligt förstånd att förstå.
  Hoppas att krigsförbrytare och folkmördare Vlademir Putin nu får problem på hemmaplan och vägen för Putte och hans patrask till undergången går snabbt.

  40
  22

Kommentera