Ryssland försöker återinföra imperialismen

UTRIKES. Frankrikes president Emmanuel Macron säger att Putin, genom sin invasion av Ukraina, försöker återinföra en tid av imperialism och kolonialism, rapporterar AFP.

Det här är något som Frankrike vägrar och vi kommer jobba ihärdigt för fred, säger Macron under sitt tal vid FN:s generalförsamling.

Att Ryssland under tisdagen har meddelat att de vill annektera flera ukrainska regioner kallar han för en ”travesti”.

Om idén inte vore så tragisk skulle jag tycka att den var rolig, säger Macron.

Inför talet har den franske presidenten också hållit ett möte med Storbritanniens premiärminister Liz Truss och presenterat ett utökat energisamarbete mellan länderna.

-Pettersson säger att Ryssland har alltid varit imperialistiskt och en tragedi för grannländerna och för Ryssland…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Ryssland försöker återinföra imperialismen

 1. Vart finns allah anti-imperialister???

  De som demonstrerade mot USA så fort de fick en chans. Borde inte även den fascistiska ryska imperialismen fördömas??

  Vart har allah anti-fascister och anti-imperialister på Södermalm tagit vägen? Är klass kampen passe? Vart är feministerna när IRANs sedlighetspolis mördar en kvinna som bör slöjan fel?

  VAKNA!

  6
  1
 2. Stora ord från islamisten/vänsterextremisten Macron, som håller på att göra Frankrike om till ett Teokrati. Snacka om idiot

  13
  1
 3. Desperate Putin letar efter en utväg. Agerandet är nu direkt löjligt. Hela världen vet resultatet av ryska ”folkomröstningar”. ”Rätt” sida vinner varje gång.
  En begränsad mobilisering är bara snack. Det blir de vanliga ”shanhajningen”, av outbildade bondpojkar, ute i ”provinserna”. Kommer inte att påverka eller vända den ryska ”krigslyckan”.
  Med den skrattretande organisationen och den urusla ledningen, den ryska krigsmakten har, finns bara en utgång av konflikten och gynnar inte Putins åldrande.

  10
  4
  • Björn K:
   Macron tillhör absolut inte Europas intelligenta,det bevisade han ju redan när samarbetet med Merkel o Tyskland inleddes…..
   Storhetsvansinnet som funnits i bl.a. Frankrike sedan 1700-talet lyser åter igenom..

 4. Pettersson skriver: ”Ryssland har alltid varit imperialistiskt och en tragedi för grannländerna och för Ryssland”

  Tack Pettersson, så är det. Ryssarna är inte den rumsrenaste grannen att leva med, men de går att samexistera med dom – bara man inte blandar sig med dom för mycket. Tyvärr, verkar krigsspelet gå mot den slutsatsen jag har sagt tidigare… till exempel 26.8.2022

  ”ryssarna planerar fake-folkomröstningar i deras ockuperade områden angående viljan om att bli en del av Ryssland. Efter valet, när ryssarna läser valresultatet och Putin & deras Duma godkänner deras påstodda ”viljan”, dom blirtekniskt ich legalt en del av Ryssland – precis som Krim. OCH DÄR kommer hotet om kärnvapenanvändningen, som Putin kan sälja till ryssarna”…”Genom ett väl utrustat gerillakrig ukrainare skulle inte förlora en enda kvadratmeter av Ukraina. Med krigshätsarnas (+Pettersons) proxykrigande, kriget slutar med ett (för ukrainare) ogynsamt fredsavtal, hundratusentals döda, 10 miljoner flyktingar och enorma infrastrukturella skador… som EU betalar.”

  Visst är det förjävligt, men ryssen är och förblir ett sådant.

  8
  3
  • Putte och hans hantlangare har hotat med kärnvapen ett 30-tal gånger redan. Men de har fortfarande inte förberett sina kärnvapen än.
   Så ännu mer tomma hot som, om han skulle genomföra det skulle innebära slutet för Putte och Ryssland.

   6
   3
 5. Putin fick en knäpp på näsan av Indiens Modi angående att krig inte hör hemma i vår tid. Det går dåligt med den speciella militära operationen. Dagens tal till nationen är uppskjutet. Putin är på väg utför!

  20
  7

Kommentera