Ryskt nederlag i Luhansk

UKRAINA.Ukraina har återtagit kontrollen över den lilla byn Bilohorivka i närheten av staden Lysytjansk i Luhansk, skriver The Guardian. Det ses som en liten men symbolisk vinst då det innebär att Ryssland inte längre har fullständig kontroll över regionen.

Bilohorivka

Steg för steg, centimeter för centimeter, kommer vi att befria hela vårt land från inkräktarna, säger regionens guvernör Serhij Hajdaj.

Luhansk har varit ockuperat under nästan tre månader, och har beskrivits som ett av Vladimir Putins viktigaste mål efter att intagandet av huvudstaden Kiev misslyckades.

-Pettersson ser att Putins motdrag sedan Ukrainas framgångar började verkar vara att bomba civil infrastruktur för att påverka motståndsviljan hos Ukrainas befolkning. Det blir nog tvärtom, Putin och Ryssland blir mer hatade.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Ryskt nederlag i Luhansk

 1. Död åt diktatorerna i Ryssland och Iran, den ryske för överfallet på Ukrania.
  Den iranske för att han medverkar till kvinnoförtrycket.
  Varför hör vi inget från metoo rörelsen?

  32
  2

Kommentera