Utpekad klanledare krävs på en halv miljon

BROTTSLIGHET & INVANDRING. En utpekad klanledare i 60-årsåldern i Malmö krävs på 450.000 kronor av Skatteverket, rapporterar Dagens Nyheter. Mannen, som polisen pekar ut som ledande i ett släktbaserat kriminellt nätverk, har nolltaxerat de senaste två åren.

Steget Efter

Samtidigt har över 1,5 miljon kronor kommit in på hans bankkonto. Nu krävs han på 450000 kronor av Skatteverket.

När mannens bankkonton kontrollerades upptäcktes att han fått in över 1,5 miljoner kronor i insättningar åren 2020–2021, trots att han inte deklarerat någon inkomst.

I polisens så kallade ”klanrapport” från 2020 pekas mannen ut som ledare för ett av Malmös mest framträdande släktbaserade kriminella nätverk. Mannen är sedan tidigare dömd för bland annat penningförfalskning och narkotikabrott.

Den så kallade klanrapporten heter egentligen ”Släktbaserade kriminella nätverk i Sverige” och är en hemligstämplad rapport som polisens Nationella Operativa Avdelning (Noa) släppte 2020. I den listas 36 släktnätverk som polisen beskriver som stora multikriminella nätverk. ”Ett genomgående drag i deras kriminalitet är hot, våld, utpressning, narkotika- och vapenhandel samt penningtvätt”, skriver polisen i rapporten.

-Pettersson vet inte vem som avses i ovanstående men i Malmö finns klanen/släkten Fakhro som tillhör folkgruppen Mhallami, med ursprung i Mardin-provinsen i Turkiet och Libanon. I Sverige är den främst verksam i Malmö, men även i Helsingborg, Trelleborg, Bjuv, Göteborg och Arlöv. De är främst kända för en släktfejd som pågick under tidigt 00-tal. Sex bröder från släkten Fakhro har genom en bluff fått miljonavtal i fyra skånska kommuner, med hjälp av bland annat falska cv:n och referenser. Enligt polisen är familjen sedan flera år tillbaka en av de mest framträdande släktbaserade kriminella nätverken i Malmö. Två falanger inom Fakhro klanen har varit i konflikt med varandra 2006-2012, där den tidigare konflikten bland annat omfattade flera mordförsök, fem rättegångar och ett femtiotal polisanmälningar. Familjen har liksom Ali Khan-klanen kopplingar till Tyskland.

450.000 kronor på drygt 1,5 miljoner är otroligt billigt. Hade jag som egen företagare fått in 1,5 miljoner och struntat att deklarerat dem så hade det först rykt 300.000 i moms, sedan 380.000 i arbetsgivaravgift plus 250.000 i inkomstskatt, sammanlagt 930.000 i skatter ovanpå det ett straff på kanske 40 % så totalt 1.116.000 kronor i skatter och avgifter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Utpekad klanledare krävs på en halv miljon

  1. Så i Sverige tycks det vara fördelaktigt att tillhöra starka släkt-klaner med våldskapital. Inte ett spår av den berömda socioekonomiska utsattheten där och vart tog vårt rättsväsende vägen? Det finns många solkiga trådar att börja nysta upp för många sovande myndigheter. Myndigheter och extrema drömmare har medvetet jobbat med fri invandring intensivt i många år till oerhörda skador för Sverige. Det värsta är att mörkertalen verkar vara gigantiska. Ingen normal funtad människa kan undra över orsaken till SD:s snabba växande. Det är naturligtvis inte den positiva invandringen, som alltid fungerat bra, som SD vill stoppa. Men så dum kan väl ingen vara så de de inte fattat det.

  2. Sedan när började kriminella att betala sina skatter och skadestånd m.m ?

    Sverige har gått så långt ner i dyngan att det krävs hårda och bestämda metoder för att vända detta !

    Nu krävs bl.a rutinmässiga utvisningar av kriminella , hela familjer , släkter och klaner för att städa upp efter sossar och andra vänsterliberala idioter !

    17
  3. VARFÖR UTVISAR MAN INTE DESSA KRIMINELLA????

    Är det Feministerna eller Liberalerna som visar sina ”goda o skenheliga” sidor och som skiter i Sverige och svenskarna?

    44

Kommentera