Nyans störst bland småpartierna

VALET 2022. Det nybildade islamistiska partiet Nyans blev störst av partierna som inte tog sig över riksdagsspärren på 4 procent. Det står klart sedan den slutliga röstsammanräkningen presenterats. Nyans, som i hög grad vänt sig till muslimska väljare och delvis vill införa sharialagar i Sverige, fick 0,44 procent av rösterna.

Därnäst följer Alternativ för Sverige, Medborgerlig Samling, Piratpartiet, vaccinskeptiska MoD och Kristna Värdepartiet. Alternativ för Sverige minskade från 0,31 procent till 0,26 och Feministiskt initiativ backade till 0,05 procent från 0,46 procent 2018. Medborgerlig samling fick 0,2 procent både 2018 och 2022.

Thoralf Alfsson tar upp Partiet Nyans valresultat…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Nyans störst bland småpartierna

 1. Nyans vill att livet i Sverige skall styras av Islam och dess påbud enligt Koranen. I motsats till biskop Thomas frihetsvisa, om nationell frihet och rätten att själv bestämma: ”Frihet är det bästa ting, som sökas kan all världen kring, den frihet väl kan bära”

  I Rosengård i Malmö fick partiet Nyans 30,9 procent av rösterna, skriver Mohamed Omar i Det Goda Samhället, – undrade vad som hänt och beslöt att fråga en man med bakgrund i Somalia, varför han valde att rösta på Nyans.
  Denne svarade med att bland annat säga:
  ”Friheten har gränser. Ingen muslim kan acceptera att man förolämpar vår religion, profeten och Koranen. Det går inte. Som muslim måste man försöka stoppa sådana saker. En muslim kan inte stödja ett parti som tillåter att man förolämpar islam, då är man själv medskyldig. Vi muslimer blir diskriminerade och förolämpade i Sverige. Därför behövs ett parti som skyddar oss.”
  https://detgodasamhallet.com/2022/09/18/mohamed-omar-rasmus-paludan-visade-socialdemokraternas-sanna-ansikte/#more-62361

 2. Det är upp till envar vem man röstar på. Problemet är inte partiet i sig, problemet är att det finns för många muslimer i Sverige. I Takt med att vi stryper införsel och ökar återvandringen, kan detta parti vara ofarligt i framtiden.

  17
  1
 3. ISLAMISMEN-FASCISMEN är på fram marsch tack vare ett slappt migrationsprogram!!

  TACKA 7 klövern och allah dessa goda feminister för detta! Varför lär ni er inte av vad som sker i Iran? Och all denna antisemitism. Inte är det etniska svenskar som står för jude hat! Det vet allah!

  Som man sår får man skörda!

  24
  1
 4. Det finns kanske en del som tror att Nyans är ett muslimskt parti för Sveriges muslimer. Ni har fel för enligt statsmedia (Sveriges radio) så fokuserar det partiet på minoriteters rättigheter och det måste väl vara riktigt eftersom Sveriges radio enligt avtalet skall rapportera/agera sakligt och opartiskt. För om Nyans skulle vara ett parti för muslimer och Islam så har ju Sveriges radio brutit mot avtalet och rapporterat osakligt och det kan de väl inte göra?

  21
  2
 5. Jag hör inga röster, som varnar för antidemokratiska partier i det här fallet. En demokrati kräver fria bildade, ansvarsfulla, samhällsbärande medborgare i majoritet, Diktaturer kräver bara absolut lydnad, typ hamsterhjulet snurrar men hamstern är död. Demokrati är ändå aldrig perfekt så en del invånare vantrivas trots eller p.g.a. friheten. Men vissa ger alla övriga hela skulden för att de vantrivs och av den anledningen vill riva ned och skapa kaos. Demokrati är hittills det enda fungerande och hållbara statsskicket trots att det inte är det perfekta. Det finns mätbara facit ute i världen.

  36

Kommentera