Massgrav hittad i Izium, Ukraina

UKRAINA. President Volodymyr Zelenskyj uppger att en massgrav hittats i staden Izium, Ukraina som återtagits från ryska styrkor.

President Volodymyr Zelenskyj besökte Izium i onsdags. Bild: Tass

”Vi vill att världen ska veta vad ryska ockupationen orsakat”, säger presidenten, utan att berätta något om antalet döda som hittats eller orsaken till deras död, rapporterar Reuters.

”Vi behöver ha mer tydlig och bekräftad information i morgon”, fortsätter Zelenskyj på Facebook.

Men Serhij Bolvinov, som är chefsutredare vid Charkivs regionala polisstyrka, uppger för Sky News att runt 440 kroppar hittats.

”Jag kan berätta att det är en av de största gravplatserna i en befriad stad, som består av mer än 440 gravar. Runt 440 kroppar var begravda på en plats”, säger Bolvinov.

Bolvinov uppger att kropparna ska undersökas som en del av en stor polisinsats, för att samla bevis för misstänkta krigsförbrytelser. 

Butja, Mariupol och nu, tyvärr, Izium. Ryssland lämnar döda efter sig överallt och måste hållas ansvariga.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Massgrav hittad i Izium, Ukraina

 1. Ukraina har hittat uktainare som släpats till döds efter fordon, dödade barn etc på de befriade områdena. Men det är inte enbart ukrainare som drabbas av orcerhordens ondska. Enligt uppgift har ukrainska SOF hittat sårade orcer som orcerhorden fimpade då de flydde pga att de inte ville släpa på sina egna sårade. Sådant gillar rysstrollen eller hur ?

  • Azovbataljonen är ett tidigare paramilitärt frivilligförband i Ukraina som sedan november 2014 är underställt Ukrainas nationalgarde, i sin tur underställt landets inrikesdepartement. Alltså en del av den reguljära armén.

   Trots att Azovbataljonen utgör en bråkdel av den ukrainska militären har den blivit otroligt viktig för den ryska propagandan.

   Det är det mest effektiva sättet att svartmåla sin fiende, att beskriva dem som nazister.

   Brunsmetningen passar Putin.

   https://kvartal.se/artiklar/brunsmetningen-av-azov/

  • “Vilka är det eg som avrättar civila i Ukraina?”
   Enkelt, det är Puttes terrorister aka ryska reguljära armén, ryska marinen, ryska flygvapnet, legosoldaterna i Wagner, ryska terroristorganisationerna DNR och LNR.

   Men det är bra att du erkänner att “Azovbataljonerna” tillhör Ryssland – så alla tidigare referenser från dig om dessa enheter sa du egentligen bara att det var ryska terrorister som härjade där.

   2
   1
 2. Ja 9ch nu har Ukraina krigsmakt kommit tillbaks och det är bara att betala med samma mynt öga för öga tand för tand!
  Pax viskum Putin du kan säkert få förlåtelse av fyller prästen i kyrkan du tillåtet ! Men det är inte troligt att Ukraina är så förlåtande

  4
  4
 3. Krigsförbrytaren Putins Ryssland, en samvetslös terroriststat full av lögner och floskler. Till vad nytta?

  10
  5
 4. Bara början av vad som kommer att hittas på de befriade områdena. Rysstrollen kommer att påstå att det är Ukraina som är skyldigt, men rysstroll är rysstroll. Orcerna hann inte/brydde sig inte att dölja bevisen på deras framfart.

  20
  12

Kommentera