Dömda ryska brottslingar värvas till fronten

UKRAINA. Ryssland tar till alltmer drastiska metoder för att förstärka sina invasionsstyrkor, skriver Washington Post. Det har tidigare rapporterats att rekryteringar sker på fängelser, nu framkommer att fångar erbjuds nåd om de tar värvning.

– Efter sex månader i kriget blir du benådad, och du kan inte längre föras tillbaka till fängelset, säger en rekryterare i ett videoklipp som cirkulerat på ryska Telegram.

Jevgenij Prigozjin

Tidningen har identifierat rekryteraren som Jevgenij Prigozjin, en miljardär som ibland kallas ”Putins kock” men som också pekats ut som finansiären till den privata armén Wagner-gruppen.

Några trevliga killar ur Wagnergruppen som ska befria Ukraina från nazister.

I klippet är Prigozjin öppen med att det som väntar i Ukraina är tufft. Via sina officiella kanaler säger han att han själv inte skulle tveka att acceptera erbjudandet.

Dom som inte vill att legosoldater eller fångar slåss i kriget [..]. Skicka då dina barn till fronten i stället. Det är antingen de eller dina barn, välj själv.

Rysslands president Vladimir Putin träffade under torsdagseftermiddagen sin kinesiska motsvarighet Xi Jinping under ett möte i Uzbekistan där även ledare från Indien, Pakistan, Turkiet och Iran deltog för att att diskutera säkerheten i Asien, samt Ukraina.

Vita huset har uppmanat Kina att inte stödja Ryssland i kriget mot Ukraina, det rapporterar CNN

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Dömda ryska brottslingar värvas till fronten

 1. Kan vi inte skicka gänkriminälla till Ukraina?
  Fanns det inte en begåvad politiker som skulle hyra fängelse platser i ett annat land?

 2. Orcerna redo att slå ned på civila. Dessa orcer har ju avlagt orcernas förskola. Orcernas egen Dirlewanger.

  8
  4
 3. Kul!
  Putin diskuterar med andra ord ”säkerhetsläget” i Ukraina med ledare från bla Kina, Iran och Turkiet!?
  Visst varför inte diskutera sina problem med andra diktaturstater?
  Men varför kalla ett krig som man själv startat för ett ”säkerhetsproblem”?
  Man brukar säga att den som ger sig in i leken får leken tåla!
  -Om det är tråkigt att Ukraina inte vill låta sig ”befrias” utan skjuter tillbaka, varför då inte skita i ”befrielsen” och plocka ihop sitt pick och pack och åka hem?

  27
  2

Kommentera