Moskvas försvar försvagat i flera år framöver

UKRAINAN. De ryska styrkor som retirerat i Charkiv tillhör den 1:a gardesstridsvagnsarmén. Det skriver det brittiska försvarsdepartementet i en lägesrapport. Armén är en av de mest prestigefulla i den ryska militären och deras huvuduppdrag är att försvara Moskva ifall Ryssland skulle bli invaderat.

Övergiven rysk militär utrustning ses under den ukrainska arméns motoffensiv i Charkiv. Bild: Ukrainas väpnade styrkor

Den 1:a gardesstridsvagnsarmén led stora förluster redan i början av kriget och hade inte lyckats rekonstruera sig när Ukraina inledde sin motoffensiv i Charkiv.

Att bygga upp armén igen kommer sannolikt ta flera år. Deras förluster i Ukraina innebär att Rysslands förmåga att försvara sig i händelse av ett storskaligt krig med Nato nu ”allvarlig försvagats”, skriver det brittiska försvarsdepartementet.

-Pettersson säger att största delen av Ryssland och Ukrainas problem är lätt att lösa genom att ryssarna åker hem och avslutar sitt skamliga och olagliga terrorkrig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Moskvas försvar försvagat i flera år framöver

 1. Det är nog värre än så Ryssland är öppet för en ockupation av Ukraina!? Det enda problemet som finns igentligen för Ukraina är att Ryssland är enormt stort! Och det ger problem i Ryssland finns det 150 miljoner invånare landet är större än Kina som då har 15 miljarder invånare!? Det ger vissa problem
  Men man kan ju börja med att stycka upp Ryssland i monter stater

  3
  4
 2. Jag läser om att ryssarna är dåliga krigare, vem skulle inte vara det i ett broderland som inte gjort en något ont.
  Det skulle vara stor skillnad om de försvarade sitt eget land och mötte ett folk som ej varit nära vänner.

  21
  2
 3. Patetiske Putin, go home!
  Du har inte i Ukraina att göra, det borde du fattat vid detta laget. Ta med dig allt skrot, som du strött omkring dig. Gör världen en sista tjänst: Hoppa från ett lämpligt torn. Dina soldater utgör nu gödning i Ukrainas gigantiska åkermarker.

  26
  13
 4. Världens första WOKE krig. Globalister och vänsterextremister har startad denna woke krig i ett försök att förstöra allt som är bra i världen, det förvånar mig inte, det är så dom är.
  Jag blir däremot förvånad över att Pettersson ställer sig bak denna Woke-krig utan, till synes, en enda kritisk tanke att globalistdårena har onda uppsåt

  23
  19
  • John, Woke är en politisk term som uppstått i USA som beskriver en uppvisad medvetenhet om frågor som rör jämlikhet mellan raser och mellan kön, samt social rättvisa, enligt Wikipedia. På vilket sätt är kriget ett Woke-krig?

   Jag trodde det var Vladimir Putin och Ryssland som startat detta skamliga och onödiga terrorkrig samt bryta mot minst tolv internationella och bilaterala avtal som Ryssland har godkänt. Menar du att Putin är globalistdåre eller??? Jag tror han är en imperialist som drömmer om ett Storryssland.

   29
   16
   • Att Woke var menat vara en politisk medvetenhet om jämnlikhet mellan raser och mellan kön och social jämnlikhet kanske stämmer men istället för jämnlikhet mellan raser så visade sig att woke-folket ville att vita människor skulle fråntas alla männskliga rättigheter och med jämnlikhet mellan könen menade woke-folket att det manliga könet skulle utplånas medan det kvinnliga samt alla dom nya “könen” dom hittade på skulle frodas. Och med social rättvisa menade dom att alla som hade pengar skulle fråntas sina tillgångar som i sin tur skulle ges till dom som tyckte sig vara mera värde att ha dom. Wikipedia är en vänsterextrem organisation som blockerar all fakta från “icke vänster människor” samt döljer “icke fördelaktiga” fakta om allt och alla på vänsterkanten.
    Jag håller med dig om att Putin var den som startade denna krigen. Det många verkar missa är det som var den händelse som gav startskottet för invasionen/invasionsförsöket mot Ukraina.
    Putin ville ha en “neutral” zon mellan Ryssland och natoländer, och kravet (vet inte om det fanns något avtal) var att Ukraina inte skulle gå med i Nato. Ett Ukrainskt medlemskap var det som kunde eskalera denne konflikt. Och va gör så USAs regering? Dom skickar Kamala Harris till Ukraina där hon stolt och eftertryckligt basunerar ut att nu, nu skall Ukraina in som medlem i Nato och med detta var hjulet satt i rullning. Va hände direkt efter att kriget var igång? Jo USA gick ut och sa ” vi bara skämtade, Ukraina skall inte med i Nato” men syftet var uppnått och kriget var igång. Hade inte vänsterregeringen i USA gjort på detta sättet så hade nog konflikten fortfarande varit på diplomatnivå.
    Må hände att Putin är enehärskare och ingen demokratisk person men det som skrämmer mig är tanken på att USA och Europa kommer under styre av dom galningar som nu styr i USA och många europeiska länder, Biden kommer att sälja ut resterande delen av USA, som han inte redan solgt, til Kina och Kina kommer ta över nästan överallt.
    Och Ukraina är inga duvungar, vi skall inte glömma att dom har minst lika diktatoriskt styre som Rysslan.

    15
    14
   • Ryssland har haft Nato som granne sedan 1949, bara några mil från Norra flottans bas i Murmanskregionen. Det har inte varit några problem.

    Långt innan kriget började lovade USA med flera att stödja Ukraina på alla sätt utom med trupper. Putin lovade att det inte skulle bli någon invasion och att dom som påstod det var hysteriska.

    Putin vill ha en bufferzon men då får han uppträda på ett annat sätt.

    Ukraina bestämmer själva vilka länder de ska samarbeta med liksom Polen, baltstaterna, Sverige, Finland med flera…

    15
    11

Kommentera