Ryssland genomför ingen reträtt och målet kvarstår

UKRAINA. President Vladimir Putin är informerad om de ryska styrkornas förflyttningar från fronten i Ukraina som en följd av den ukrainska motoffensiven, uppger talespersonen Dmitrij Peskov.
Men ryska myndigheter vägrar alltjämt att kalla utvecklingen för en reträtt, enligt Financial Times.

Dmitrij Peskov


Presidenten är i konstant i kontakt med försvarsministern och med alla militära befälhavare, sa Peskov på ett pressmöte på måndagen.

Financial Times skriver att det förändrade maktförhållandet i östra Ukraina är Rysslands största bakslag i kriget sedan landet, under invasionens första dagar, tvingades ge upp planerna på att snabbt invadera huvudstaden Kiev.

På frågan om Putin alltjämt litar på sitt militära ledarskap, trots de senaste veckornas motgångar, svarade Peskov att ”den militära operationen kommer fortsätta tills de målsättningar som ursprungligen sattes upp, är uppfyllda”.

-Pettersson säger att Rysslands mål i Ukraina är att avnazifisera och befria landet, oklart från vad samt avsätta regeringen. Långsiktigt vill troligen Putin skapa ett Storryssland 2.0 och då stannar han inte med Ukraina.

Ryssarna lämnar mycket utrustning kvar, från stridsvagnar till handeldvapen och ammunition.

Enligt lokalinvånare flydde ryska soldater på stulna cyklar förklädda som lokalbefolkning i Zaliznychne, sex mil öster om Charkiv, enligt Washington Post.

Den ukrainska motoffensiven blir hindrad av en igelkott…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Ryssland genomför ingen reträtt och målet kvarstår

 1. Det finns en stor källa med floskler och lögner för att hålla igång denna korkade och onödiga speciella militäroperation. (krigsförbrytelser och ödeläggelse av samhällen m. m.) Kostar minst tio miljarder per dag plus all död och lidande.

  26
  7
 2. Kan ingen upplysa fånen Peskov, att vid en omgruppering är det lämpligt att medföra de vapen, ammunition, pansar, artilleri och övriga fordon. Dessa går nämligen att återanvända. Eller är skiten så dålig, att den inte klarar hemresan?
  Undrar för övrigt, var de analytiska Puttetrollen tagit vägen. Mitt i allt elände behövs ett skratt ibland.

  28
  10
 3. Putler inser inte att ryska fascisterna håller på att förlora kriget och han livet förrän han passerat femte våningen i fallet från fönstret på tionde våningen. Detta fall kommer senare i Ryssland att kallas för den speciella fönsteroperationen.

  28
  9

Kommentera