Public service tänker om…

MEDIA. – Pettersson har hört rykten, observera bara rykten, om att skattefinansierade public service, SVT och Sveriges Radio, har tänkt om och i fortsättningen ska granska makten i stället för som de senaste åren samarbeta med makten. Jag undrar vad den förändringen beror på?

Till de tre public service-företagen (SR, SVT och UR) anslås för år 2022 – från public service-kontot – 8,909 miljarder skattekronor (varav SVT 5,245 miljarder kronor, SR 3,201 miljarder kronor och UR 463 miljoner kronor. Anslaget innebär en uppräkning med 2 % jämfört med innevarande år.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Public service tänker om…

 1. Åter igen visar SVT och SR att de tillsammans med TV4 att de är integrerad del av extremvänstern.

  16
 2. SVT och de övriga tycker jag nu skall planera för en verksamhet som inledningsvis får en halverad budget. Sedan får vi se om den inte kan minskas med mer.

  28
  • Socialdemokraterna borde kallas för Senildemokraterna. S och Mp supportrar på SVT och andra ”oberoende” media kommer nagelfara varje SD-ledamots ”nazistbakgrund”.. För att försöka få fram några politiska vildar genom uteslutning ur Sd. Precis som Kakabaveh. Hon lät sina personliga åsikter gå före. Att splittra, ja det brukar vara de brunas plan B. Det behövs inte storsanering bara i riksdan. Utan också på tvånsfinsierade SVT/SR.

   12
   1
 3. SVT har regelbundet (dagligen) presenterat olika scenarier där jorden mer eller mindre går under. ”Varmfärgade” väderkartor, översvämningar, bilder på hur Grönlandsisen smälter, intervjuer med ”forskare” som inte skräder orden om hur illa tillståndet är om vi inte tar oss i akt (alltså röstar på det enda parti som kan rädda oss). Och det har gått hem. Mp klarade spärren!
  Att lyssna på deras språkrör – Stenevi och Bolund – för grottfolkets bevarande – är en bedrövlig upplevelse. Men där ser man hur propaganda fungerar. 5% av befolkningen borde inte ha rösträtt. Mp är en tragedi i svensk politik!

  33
 4. Egentligen betyder väl ”granska makten” i det här fallet att man ämnar gå oppositionens ärenden in absurdum.

  34
 5. (MP) ger INTE upp så lätt

  Nu gäller det att svärta ner och ”brunsmeta” allah andra för att höja sig själva till de som räddar planeten.

  SR/SVT är ett utmärkt forum för den typen av aktivism. Gäller även DN, SvD, GP, EXPRESSEN och AFTONBLADET.

  De är i gott sällskap med islamist-fascistiska partiet NYANS!

  VAD GÖR MAN INTE FÖR ATT ”RÄDDA” KLIMATET OCH MÄNSKLIGHETEN??

  35

Kommentera