Törs en del ge de rödbruna fyra år till?

VALET 2022. Ringhals reaktorer 1 och 2 renoverades för 15 miljarder och hela kärnkraftverket gjorde vinster på flera hundra miljoner kronor varje år. Trots det lades båda reaktorerna ner och bidrar nu till skenande elpriser i södra Sverige, skriver Expressen bakom betalvägg. Statliga energibolaget Vattenfall gjorde bedömningen att ekonomin inte gick ihop.

Men enligt konsulten Anders Blennermark som på uppdrag av Vattenfall besiktade den nyrenoverade reaktorn Ringhals 1 hade den kunnat användas i ytterligare 20 år med låga investeringskostnader.

Anläggningen var väldigt bra, säger Blennermark i dag.

-Pettersson säger att det är något att tänka på för er som får saftiga elräkningar…

Vattenfalls analys om kärnkraften i Ringhals visar att verken stängdes i onödan. Troligen efter politiska påtryckningar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Törs en del ge de rödbruna fyra år till?

 1. Hör gärna Stefan Sauks utläggning om den vindkraftspark mellan Öland och
  Gotland upp mot Fågelreservatet Stora Karlsö Pris 400 Miljarder, ??
  Tur att någon från Artist hållet reagerar, och inte bara jamsar med i kören

  Rösta för landet bästa ut det lilla men skadliga partiet MP för all framtid !

 2. En rubrik i Expressen Nät i dag – “Lööf: Jag vill tillbaka till gamla alliansen”.

  Jag läser inte vad det står i artikeln. Lägger inte min tid på strunt. Men den kvinnan tycks tro att hon kan leka med sina väljare som det behagar henne.

  Jag blir illamående över att centerpartiet är så rikt så att man tvingas se hennes lismande bild på bästa annonsplats så snart man öppnar en kanal. Dessutom är hon prio ett i SVT så även där drabbas man av hånflinet och tycka synd reportage.

  19
 3. ” UTAN OSS TAR SD MAKTEN ” Detta hasplar MP upp på ett plakat?
  Måtte ni bli sannspådda på den punkten!

  Det enda som vänstern är överens om är att hålla SD utanför makten,
  ja sanningssägare passar nog inte in i vänsterns agenda, men utan MP
  finns det ett litet hopp för Sverige!

  25
 4. Skattades ihjäl medvetet , sen fick vindkraftsanläggningar jätte subventioner följden blev att kärnkraften tvingades att lägga ner.

  21
 5. Undrar hur lågt de har sänkt innetemperaturen i riksdagshuset och regeringskansliet? Har de tagelskjortan på?

  27
 6. Socialister är per definition idioter. Därför kommer de att rösta på det rödsvarta blocket i år igen, den siste idioten är tyvärr inte född än.

  30
  3
 7. Tydligen finns det lag på att en ”permanent” avställd reaktor ej får återstartas. Då får dem väl stifta en ny lag som upphäver den förra, nu när verkligheten grinar oss i ansiktet. Dessa renoverade reaktorer bör väl kunna startas ganska omgående.

  32
  1
  • Tyvärr inte. Vad jag förstått så har hela reaktorrummen rengjorts med väldigt aggressiva kemikalier vilket innebär att de kan inte användas igen samt delar av maskineriet har sålts av som reservdelar till andra kraftverk.

   16
   2
   • Låter lite konstigt att man redan börjat sabotera reaktorerna. Avställningsprosessen brukar ta minst ett par år i anspråk.
    Enligt tidigare tidsplan skulle endast bränslet vara bortforslat och rivning påbörjas nästa år.
    Ett tillstånd om påbörjad rivning från Strålsäkerhetsmyndigheten är ett måste innan rivningen.

    Ingenting förvånar. Sossarna har väl i så fall gått det normala förfarandet i föväg och lyckats skynda på alla processer bakom ryggen på de andra partierna.

 8. S är i kris nu. Ddt kvityar om dd vinner ellee förlorar valet, det blir lika illa för partiet i alla fall. Om de skulle vinna så får de fyra år till för att bevisa sin inkompetens för folket. Det blir som att måla in sig i ett hörn.

  33
  • Jäklar vad man skriver illa när man sitter på bussen och vill bli klar till nästa hållplats.

   23
 9. I artikeln ovan står det “troligen efter politiska påtryckningar”, om det är någon som tvivlar på detta så rek. jag att googla följande adress: miljöaktuellt 24 mars 2015.

  17
 10. Att överhuvudtaget någon röstar på Socialdemokraterna och Miljöpartiet är en gåta med tanke på hur det ser ut, skjutningar, energikris, vårdkris, det måste till en ny regering för sämre kan det inte bli.

  53
   • Det är därför de rödbruna segrar på söndag. Gravöl må hållas för det sista fria valet.

    Kommande val efter detta kommer den avgörande delen av väljarna vara styrda av bidrag, fram till dess att Svenskar är i minoritet och vi slutligen förlorat landet.

    17
    1
 11. Enligt Per Dumlund så är det bara att köpa ett par rullar isolering och rulla ut så är problemet löst.

  52
  2
 12. Om Miljöfascisterna (MP) får stanna kvar i Riksdagen får vi räkna med ytterligare försämringar för vanligt folk som är hederliga, arbetar samt betalar skatt.

  Den invandrande socio-kulturellt efterblivna kriminaliteten kommer att öka oavsett om det byggs fritidsgårdar i ALLAH stadsdelar i ALLAH små till stora städer.

  Kulturella beteenden är nedärvda och förmedlas från generation till generation. Att tro att svenska fritidsgårdar kommer att ändra detta kan vi glömma.

  SOM NI RÖSTAR FÅR VI LEVA

  63
  3
 13. Initialt är det MP som står bakom nedläggningen men S är de som genomförde och lydigt gjorde som MP sa, bara för att få behålla regeringsmakten.
  Min önskan är att MP får 3,9% av väljarnas röster inte mer.

  90
  • Fel, det var sossarna från början. Det var Maggan som på 00-talet började med att lägga på extrakostnader för kärnkraften för att den skulle finansiera vindkraften i Sverige, de så kallade elcertifikaten. Det har gått utför sedan dess. Det var först i år, efter sommaren som Partiet ändrade inställning till kärnkraften från att vara ganska dålig till att den är ganska bra.

   19
   2

Kommentera