Sverigedemokraterna ökar övertaget över Moderaterna

VALET 2022. Det är dött lopp mellan regeringsalternativen, visar GP/Sifos sista väljarbarometer inför valet. Samtidigt har Moderaterna halkat efter Sverigedemokraterna rejält.
Om detta är valresultatet kan man inte ha något annat ord än katastrof för Moderaterna, säger statsvetarprofessorn Jonas Hinnfors.

-Pettersson antar att om de blågula vinner över de rödbruna och SD blir rejält större än M kan nog Ulf Kristersson glömma att bli statsminister, han får nog avgå.

Tyvärr tror jag inte Jimmie Åkesson kan bli statsminister heller, det är svårt att se att riksdagen ska acceptera Åkesson som statsminister.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Sverigedemokraterna ökar övertaget över Moderaterna

 1. Sveriges tillstånd fortsätter förvärras av handlingsförlamade politiker. Åtgärder mot det importerade kriminaliteten kan inte vänta 4 år till. Så här skrev ledarsidorna 2016
  https://ledarsidorna.se/2016/05/ett-rad/
  En vidrig verklighet, som bara ökar och sprider ut sig i landet medan politikerna försöker överträffa varandra i orala utläggningar om fler och mer förebyggande, pedagogiska insatser mot de barn, som ännu inte hunnit bli fullfjädrade brottslingar.
  Inte nog med extrem kriminalitet då hederliga medborgare nu i vinter kan tvingas att lämna sina hus och hem för de vansinniga eltaxorna. Det pratas nu om åtgärder för elen och det har pratats om att knäcka den importerade kriminaliteten i flera år men i det sistnämnda syns inga skillnader. Svenska väljare måste öppna ögonen för Sveriges skull. Det blir inte lätt att styra kaos-Sverige till rätta men kanske enklare än det ser ut. Ta en sak i taget i prioriterad ordning, t.ex. börja med att stärka upp gränskontrollerna och fortsätt sedan med utvisning av brottslingar så lättar nog de tyngsta problemen ganska snart.

 2. Moderaterna tappar till SD eftersom de inte vill respektera valresultatet. SD är nästan loka stora som M + en till. Som största icke-socialistiska parti blir det svår att hålla SD utanför regeringen om rätt sida vinner.

  24
  2
 3. I Alvesta har det upptäckts att kommunstyrelsens ordförande; sosse-pampen Ribacke, besökt därvarande moské och till besökarna delat ut valkuvert med ilagda S-valsedlar. Ribacke säger att han inte klistrat igen valkuverten (som om det skulle var en förmildrande omständighet!). De som fått kuverten har redan förtidsröstat, så det går inte att rätta till felet.
  ”Moskébesökare fick förpreparerade valkuvert”:
  https://samnytt.se/s-pamp-kampanjade-i-mosken-delade-ut-valkuvert-med-s-valsedlar/

  27
 4. Vi får se på söndag kväll hur valresultatet blir. Kameleontpolitiker är ingen bristvara. Det viktigaste är att åtta förlorade år inte fortsätter.

  39
 5. Försök till valpåverkan? i sista minuten genom s.k. ”oberoende” SR, då i P1 kultur i kväll, två journalister gemensamt gick i angrepp mot SD, som kallades för ett reaktionärt parti och att det skulle vara mardrömslikt om partiet får inflytande i en kommande regering. Journalisterna från DN och Aftonbladet fick utan bemötande, fritt lägga ut texten om sin kritiska syn på SD. Programledaren tyckte sedan det räckte med att säga: ”vi ska också påpeka att Sverigedemokraterna ju inte var här i studion och kunde bemöta den kritik mot dom, som lades fram”.

  52
 6. Svenska politiskt ekonomiskt sponsrade mediers journalister tendeniösa rubriker döljer all fakta, så ock att halva journalistkåren ställt upp i valet och i avsaknad Konsekvensintelligens, (att kunna ändra sig och publicera sanningen när man är överbevisad, när högre insikter leder till förändrat beteende)
  bör leda till att mediamonopolisterna för en gångs skull ställer sig på befolkningens sida annars är risken uppenbar att när Sverigedemokraterna fått flest röster i valet utser som synes falskheten personifierad Ulf Kristersson (M) sig själv till statsminister.

  Ulf Kristersson (M) har i tiotals år hävdat att samtliga SD förslag är populistiska och ogenomförbara för att tvärvända och orätt tillskansa sig samtliga SD förslag, följt av att han senaste år å det grövsta missbrukar Sverigedemokraternas trovärdighet och hur SD kan tillåta det sänker naturligtvis milioner SD väljares tilltro till dem, ty de facto är att endast med SD röster, kan M ta över regeringsmakten!

  I en demokrati politiskt parti m ed flest röster i val utgör att det partiets ledare blir statsminister avser också Sverige, tillika är sannolikheten hög för att Pettersson får rätt i att oavsett om Jimmie Åkesson får 100% röster kommer rådande gravt släktkorrumperad regering, riksdag, inte
  acceptera Åkesson som statsminister.
  perfer et obdura; dolor hic tibi proderit olim Jimmie Åkesson!

  Ulf Kristersson (M) vrövl är noll värt ty han har rakt igenom sin politiska karriär till nära 100% gjort tvärt om och just nu har han i ytterligare en intervju med Ekot falskt bedyrat att det blivit ett missförstånd om vad som egentligen sagts om SD så ock under ett möte Hédi Fried, citat Ulf Kristersson:
  * Jag har aldrig sagt att jag aldrig ska prata med
  Sverigedemokraterna. Självklart inte.
  * Däremot var jag entydig med vårt gemensamma besked före valet, att de fyra allianspartierna sökte gemensamt regeringsansvar, utan samarbete med Sverigedemokraterna.

  Ovan ur Dagens Nyheter citerat, intygades av Hédi Fried själv.
  * Det stämmer som han säger”, skrev Hédi Fried i ett meddelande till DN.

  Jimmie Åkesson SD bör omedelbart tänka om och i alla offentliga kanaler ge sina miljoner väljare svar på om de efter valet maktlösa får erfara att deras röst på SD gör att Ulf Kristersson M är självutnämnd statsminister!
  Mvh.

  18
  1
 7. Det tråkiga är att M och Kd kommer slå ihop sig för att vara större än SD, sedan kommer de prata om att ta ansvar och hålla Sd på plats.
  Och svenskarna kommer lugnt titta på och jaha, jasså, det viste inte jag ver en regel. Media stöttar till max och skapar case där M och Kd:s sammanslagning beskrivs som ”så har det alltid varit” och läsarna kommer tänka- jaha, ja så har det alltid varit.

  Och sedan kommer fyra år till med extrem nedbrytning av nationen Sverige, Reinfeldt med gamla moderater ler låååångt upp i mungipan,

  72
  1

Kommentera