Putin förnekar ryska förluster i Ukraina

UKRAINA. Ryssland har “inte gjort några förluster” under sin “specialoperation i Ukraina”, hävdar landets president Vladimir Putin under sitt besök på Eastern Economic Forum i Vladivostok på onsdagen. Det rapporterar CNN.

Vi har inte gjort några förluster och vi kommer inte göra några. Vår främsta framgång är att stärka vår suveränitet. Vi har inte startat något, när det kommer till militära åtgärder, utan vi försöker bara avsluta det, säger Putin.

Amerikanska tjänstemän uppger däremot att Ryssland står inför en “allvarlig” brist på militär personal i Ukraina och att landet söker nya vägar för att stärka sina trupper, enligt CNN.

På måndagen sa den brittiske försvarsministern Ben Wallace också att man uppskattar att “över 25.000 ryska soldater har dött” sedan kriget började.

I slutet av augusti beordrade president Putin Rysslands militär att öka sina trupper i Ukraina med 137 000 personer – även om det fortfarande är oklart hur landet avser att nå det målet.

-Pettersson säger att när kriget är slut återstår bara Putins lögner av Ryssland…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Putin förnekar ryska förluster i Ukraina

 1. Han har rätt i sak. Från ryskt håll har de haft väldigt låga förluster av ryssar eftersom de som primärt har skickats till kriget har varit från kolonierna i östra och södra Ryssland. Inte från det egentliga Ryssland dit ryssarna räknar Moskvaregionen och det svenska Ingermanland aka S:t Petersburg med omnejd.

  11
  6
 2. Vilken planet kommer han ifrån?, måste vara Nr 2307 i galaxen Nueva Sovjetica. De ryska fascisterna får så mycket stryk just nu att det är sannolikt att både Donbass och Krim är befriat före nyår.

  20
  9
 3. Precis som vår nuvarande regering så tror de det motsatta av vad som är uppenbar tydlig sanning ?

  19
  • Patetiske Putins värdelösa armé får däng, och värre kommer det att bli. Idag är det bara fanatiska facister, och övriga dårar, som tror på rysk övermakt. Sanningen kommer att träffa dem som en blixt från klar himmel. Ska bli intressant att följa bloggens egna små ”husfacister”, framöver.
   Ukrainas styrka växer varje dag, Putins sjunker så sakteliga ihop.
   Slava Ukraina!

   20
   6

Kommentera