Anders Ygeman (S), man måste våga prata om etnicitet

VALET 2022. Man måste våga prata om etnicitet, säger migrationsminister Anders Ygeman (S) till DN på svar om den kritik han har mottagit efter en DN-intervju i juli.

I intervjun öppnade ministern upp för att införa en gräns för hur stor andel personer med utländsk bakgrund som ska få bo på ett område.

Ygeman tillägger att han egentligen inte vill ha ett etniskt kriterium för om ett område är utsatt eller inte, men att det inte är konstigt att diskutera frågan.

– Jag tror att man måste våga prata om etniciteten också. Som långtidsarbetslösheten, två tredjedelar är utrikesfödda. Om vi ska orka vidta åtgärder så måste vi orka se det.

-Pettersson säger att S börjar mer och mer låta som SD gjort i många år. Givetvis måste man prata om etnicitet och kultur när det gäller arbetslöshet, brottslighet, kvinnoförtryck, rasism m.m. Problemet är att även Anders Ygeman (S) har kallat dem som gjort det för rasister.

Socialdemokraterna torgför nu politik de bara för ett par år sedan skulle kallat för rasistisk om den kommit från höger. C och MP:s svala reaktioner visar att den spelade oron över en högerregering bara är tomma ord.

Definitionen av rasism tycks vara att man formulerade en integrationspolitisk åtgärd före Socialdemokraterna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Anders Ygeman (S), man måste våga prata om etnicitet

 1. Ynklig man o sossesopa med underdåliga betyg o kass attityd o total frånvaro av konssekvenstänk i säkerhetsfrågor
  Alltså en helt vanlig självberikande sosse som inte fattar att tåget gått

  20
  1
 2. Han Svamlar mycket om Rasism, kallar andra för rasister, men är för feg
  att ställa upp i debatten mot dem han kallar detta fula epitet?

  Ynkligt!

  23

Kommentera