Programmet för att utbilda Ukrainas soldater expanderar

UKRAINA. Utbildningstiden för ukrainska soldater i Storbritannien förlängs nu från tre till fem veckor, vilket är i linje med att de svenska instruktörsgrupperna kommer delta i fem veckor var. Hittills har 4700 soldater tränats och per 120 dar ska totalt 10.000 utbildas.

Ukrainska soldater under utbildning i Storbritannien. Foto: Brittiska Försvaret

Sedan 2018 till kriget började 24 februari 2022 bidrog Sveriges Försvarsmakten med personal till den kanadensiskt ledda utbildnings- och träningsinsatsen Operation Unifier i Ukraina.

Enligt regeringsbeslutet har bidrar Försvarsmakten under tidsperioden 12 augusti-31 december 2022 med upp till 120 instruktörer i Storbritannien.

Utbildningen som de ukrainska medborgarna får omfattar bland annat sjukvård, vapentjänst och strid. En viktig del av utbildningen är också folkrätt och krigets lagar.

Militära instruktörer från åtta andra länder, inklusive Nya Zeeland, Sverige och Nederländerna, har gått ihop med sina brittiska motsvarigheter för att tillhandahålla det utökade träningsuppdraget.

Sky News

-Pettersson säger att fem veckor är inte mycket men jag antar att det inte är 40-timmars veckor och att utbildningen är effektiv…

Ryssland har förlorat så länge västvärlden håller ihop. De använder f.n. kanske 25 procent av sin totala militärmakt och uppnår bara marginella framgångar. Alla föreställningar från Rysslands och Rysslands vänner om att kriget hade varit en framgång är “nonsens”, säger Storbritanniens försvarsminister Ben Wallace.

“Detta är ett fruktansvärt misstag av Ryssland. Ryssland kommer aldrig att ta kontroll över Ukraina. Ryssland har redan förlorat strategiskt. Nato är redan starkare, sedan vill Finland och Sverige vill gå med.”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Programmet för att utbilda Ukrainas soldater expanderar

  1. Ja men det är ju positivt att Ukraina utbildar sitt eget folk!
    För mig skulle det vara besvärande om man skickar svenska soldater svenska soldater skall bara försvara Sverige och ingett annat !!?
    Mest besvärande är ju att Sverige försvaras inte alls i Sverige i dag kommer det dagligen in skott skador på sjukhuset?

  2. Samtidigt som flera Europeiska länder inte kan skicka mera vapen till Ukraina eftersom de egna lagren gapar tomma. Svårt att ge bort något som man inte har. Och ser man det så här i backspegeln så har vapnen från väst inte gjort någon större skillnad. Lika bra för Bidén att ge upp, för han kommer inte att krossa Ryssland via proxyt Ukraina. Allt han gör är att förlänga lidandet för civila-
    Det kommer att bli tuft att stå emot Kina när de intar Formosa utan vapen

Kommentera